MASTERCOURSE

Tijdens de vijfdaagse mastercourse krijgen zes liedduo’s uit de hele wereld les van de gerenommeerde zangers en liedbegeleiders Elly Ameling, Ann Murray, Robert Holl, Julius Drake en Malcolm Martineau. Op zaterdag 25 mei wordt afgesloten met een presentatierecital.

 

De duo’s studeren liederen in uit een lijst met verplicht repertoire en eventueel een lied naar keuze. De lijst bevat liederen op teksten van Heinrich Heine en Paul Verlaine, de centrale dichters van het Internationaal Lied Festival Zeist in 2019. Ook de mastercourse voert dus langs de liedculturen in Europa, wanneer u luistert naar de liederen van Franz Schubert, Robert en Clara Schumann, Franz Liszt, Johannes Brahms, Felix Mendelssohn, Gabriel Fauré en Claude Debussy.

 

De mastercourse bestaat uit twee sessies per dagdeel, waarvan er telkens een openbaar en een besloten is. Zo krijgen de duo’s per dag circa twee uur les. Bijzonder aan de mastercourse van het Internationaal Lied Festival Zeist is dat de musici als eenheid worden gecoacht. Daardoor ligt de aandacht niet eenzijdig op de zang óf begeleiding, maar juist op de samenwerking tussen zanger en pianist. De laatste kan, meer dan vaak wordt aangenomen, een grote stimulans voor de uitvoering zijn door als het ware in het spel de dialoog aan te gaan met de zanger. De musici vergroten daardoor als duo hun artistieke zeggingskracht.

 

 

Programmawijzigingen voorbehouden.

 

 

 

 

Loading...

  ©

  MASTERCOURSE
  MASTERCOURSE
  MASTERCOURSE
  MASTERCOURSE
  MASTERCOURSE
  MASTERCOURSE
  MASTERCOURSE