zondag

15 mei

14.00 - 17.30

Brahms en vrouwelijke tijdgenoten

Hetty Gehring, zangdocent
Gilbert den Broeder, piano

Toegang gratis na reserveren. Reserveren doet u door een gratis toegangskaart aan te schaffen.

Samen musiceren is een kunst waar veel bij komt kijken. Stemgebruik, tekstbegrip, presentatie, wanneer die samenkomen komt de uitvoering van een lied op een hoger plan. Daaraan werkten de deelnemers van de Masterclass voor gevorderde amateurs. Tijdens de openbare sessie van deze masterclass werkt zangdocent Hetty Gehring een half uur met een zanger aan één of twee liederen van Brahms vrouwelijke tijdgenoten Liza Lehmann en Clara Schumann, of een lied van Brahms zelf. Pianist Gilbert den Broeder begeleidt hen op piano.

Zelf meedoen aan deze masterclass voor amateurzangers? Klik hier voor meer informatie.

Hetty Gehring / zangdocent
Na haar studie Nederlands, studeerde Hetty Gehring in eerste instantie zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag om later af te studeren bij Margreet Honig aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Daarnaast had zij les van onder andere Mira Zakai en Maarten Koningsberger.
In 2003 richtte Hetty Gehring Het Zangatelier in Utrecht op en verdiepte zij zich steeds meer in ademproblemen bij het zingen. Wat zij zelf leerde van Margreet Honig, door wie zij nog altijd gecoacht wordt, en van de adem- en houdingstherapeute Regine Herbig, wees haar daarbij de weg. Op basis van haar ervaring en kennis schreef zij het boek Zing zoals je lacht, dat in 2016 verscheen.

Gilbert den Broeder / piano
Gilbert den Broeder studeerde piano aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en vervolgde zijn studie bij onder andere Irwin Gage en Rudolf Jansen. Hij specialiseerde zich in het begeleiden en coachen van zangers. Hij werkte samen met onder andere het Koninklijk Concertgebouworkest en is actief bij De Nationale Opera en Ballet, De Nederlandse Reisopera, The Dutch National Opera Studio en het Opera Forward Festival. Daarnaast is hij pianist voor diverse concoursen als het Internationaal Vocalisten Concours ’s-Hertogenbosch.
Verder werkt hij als pianist mee aan verschillende radio- en televisieprogramma’s en begeleidde hij de masterclassweek van Thomas Quasthoff voor jonge, talentvolle zangers voor de serie Grote Zangers.

openbare masterclass
zondag 15 mei / 14.00 – 17.30 uur

Locatie
Koetshuys / Zusterplein 2 / 3703 CB Zeist


Delen met anderen