vrijdag

20 mei

14.15 - 15.45

Brahms en vrouwelijke tijdgenoten

Hetty Gehring, zangdocent
Gilbert den Broeder, piano

Toegang gratis na reserveren. Reserveren doet u door een gratis toegangskaart aan te schaffen.

Samen musiceren is een kunst waar veel bij komt kijken. Stemgebruik, tekstbegrip, presentatie, wanneer die samenkomen komt de uitvoering van een lied op een hoger plan. De deelnemers van de Masterclass voor gevorderde amateurs werkten aan liederen van Johannes Brahms en zijn vrouwelijke tijdgenoten Liza Lehmann en Clara Schumann. Tijdens het presentatierecital gaan ze de uitdaging aan om voor publiek te laten horen wat dit liedrepertoire specifiek van de zanger vraagt.

Zelf meedoen aan deze masterclass voor amateurzangers? Klik hier voor meer informatie.

Hetty Gehring / zangdocent
Na haar studie Nederlands, studeerde Hetty Gehring in eerste instantie zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag om later af te studeren bij Margreet Honig aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Daarnaast had zij les van onder andere Mira Zakai en Maarten Koningsberger.
In 2003 richtte Hetty Gehring Het Zangatelier in Utrecht op en verdiepte zij zich steeds meer in ademproblemen bij het zingen. Wat zij zelf leerde van Margreet Honig, door wie zij nog altijd gecoacht wordt, en van de adem- en houdingstherapeute Regine Herbig, wees haar daarbij de weg. Op basis van haar ervaring en kennis schreef zij het boek Zing zoals je lacht, dat in 2016 verscheen.

Gilbert den Broeder / piano
Gilbert den Broeder studeerde piano aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en vervolgde zijn studie bij onder andere Irwin Gage en Rudolf Jansen. Hij specialiseerde zich in het begeleiden en coachen van zangers. Hij werkte samen met onder andere het Koninklijk Concertgebouworkest en is actief bij De Nationale Opera en Ballet, De Nederlandse Reisopera, The Dutch National Opera Studio en het Opera Forward Festival. Daarnaast is hij pianist voor diverse concoursen als het Internationaal Vocalisten Concours ’s-Hertogenbosch.
Verder werkt hij als pianist mee aan verschillende radio- en televisieprogramma’s en begeleidde hij de masterclassweek van Thomas Quasthoff voor jonge, talentvolle zangers voor de serie Grote Zangers.

presentatierecital en nazit
vrijdag 20 mei / 14.15 - 15.45 uur
vrijdag 20 mei / 15.45 – 16.15 uur

Locatie
Torenlaan Theater / Torenlaan 38 / 3701 VK Zeist

Delen met anderen