Erwartung

28 oktober 2021
20.15 – 22.00 uur

Carolyn Sampson, sopraan

Joseph Middleton, piano

Carolyn Sampson en Joseph Middleton brengen hoogtepunten uit het liedrepertoire, zoals de Chansons de Bilitis van Debussy, de Vier Lieder Opus 2 van Schönberg en de Vier letzte Lieder van Strauss in de pianoversie. U hoort één van de grote sopranen van dit moment over wie het NRC in november 2019 schreef: ‘Carolyn Sampson heeft een stem om verliefd op te worden.’ Dit jaar maakt zij haar debuut op ons festival met Joseph Middleton met wie zij al jaren een vast duo vormt. Middleton is een geboren liedpianist en volgens het BBC Music Magazine ‘een van de grootste sterren in de wereld van het lied’.

Claude Debussy (1862 - 1918)
Ariettes oubliées L.63 (Verlaine)
1. C’est l’extase langoureuse
2. Il pleure dans mon cœur
3. L’ombre des arbres
4. Paysages belges (Cheveaux de bois)
5. Aquarelles I Green
6. Aquarelles II Spleen

Hugo Wolf (1860 - 1903)
Mignonlieder (Goethe)
Mignon Kennst du das Land
Mignon I Heiss mich nicht reden
Mignon II Nur wer die sehnsucht kennt
Mignon III So lass mich scheinen

Pauze

Arnold Schönberg (1874-1951)
Vier Lieder op 2
1. Erwartung (Dehmel)
2. Schenk mir deinen goldenen Kamm (Dehmel)
3. Erhebung (Dehmel)
4. Waldsonne (Schlaf)

Claude Debussy (1862-1918)
Trois Chansons de Bilitis L. 97 (Louys)
La flûte de Pan
La chevelure
Le tombeau des Naïades

Richard Strauss (1864-1949)
Vier letzte Lieder
1. Frühling
2. September
3. Beim Schlafengehen
4. Im Abendrot

Carolyn Sampson / sopraan
Carolyn Sampson voelt zich thuis zowel op het concertpodium als in de opera en oogstte grote successen binnen het Verenigd Koninkrijk, Europa en de VS. Ze vertolkte diverse operarollen en trad op met gerenommeerde orkesten en befaamde dirigenten zoals Riccardo Chailly, Philippe Herreweghe en Trevor Pinnock.

Regelmatig is Carolyn te horen in liedrecitals in onder meer Wigmore Hall of tijdens festivals als het Oxford Lieder Festival en het Leeds Lieder Festival. Ze vormt een vast liedduo met pianist Joseph Middleton met wie zij inmiddels zes cd’s opnam, die bijzonder goed werden ontvangen.

Joseph Middleton / piano
Joseph Middleton heeft zich gespecialiseerd in liedbegeleiding en wordt alom bejubeld. In 2017 ontving hij als eerste liedbegeleider ooit de Young Artist Award van de Royal Philharmonic Society Awards. Hij wordt omschreven als ‘een van de besten in de wereld van het lied’ en ‘de perfecte liedbegeleider’. Regelmatig treedt hij op met vooraanstaande zangers op de belangrijkste concertpodia wereldwijd. Van de cd’s die hij opnam vielen er meerdere in de prijzen.

Daarnaast is Joseph artistiek leider van het Leeds Lieder Festival, doceert hij aan de Royal Academy of Music en is musician in residence bij het Pembroke College Cambridge.

Grote kerkzaal / Zusterplein 12 / 3703 CB Zeist

Tarieven / Normaal € 35,00 / Vrienden ILFZ € 32,00 / < 30 jaar € 10,00
 

Dit recital is mede mogelijk gemaakt door Woortmann Notarissen Zeist

... all performed with Sampson’s wonted freshness of tone, superb control and subtle sensuality, with Middleton offering vibrant support.

Erica Jeal - The Guardian

Delen met anderen