Meet the music

Deelnemen

€ 75 per schoolklas

 

Aanmelden voor dit project is mogelijk tot eind april, waarna de projectleiding uw school bezoekt om de projectdoelen, mogelijkheden en organisatie schoolspecifiek af te stemmen met de desbetreffende docenten.

 

Meer informatie en aanmelding

Lucie Spreij: educatie@ilfz.nl / 06 394 01 757

Van vrijdag 13 tot en met zondag 22 mei vindt voor de zesde keer het Internationaal Lied Festival Zeist plaats. We zijn er voor iedereen die wil genieten van wat de wereld van het klassieke lied te bieden heeft. Van jong tot oud, van beginnende tot gevorderde amateurmusici, van rising stars tot nationale en internationale professionals van wereldklasse, voor iedereen is plek op het festivalpodium. Onze deuren staan ook open voor jongeren, omdat we hen graag willen laten proeven van de muziek die onze harten sneller doet slaan.

Door mee te doen aan Meet the Music kunnen jongeren niet alleen kennismaken met het lied, maar ook met de musici van het festival. Dat kan een mooie aanvulling zijn op de lessen voor leerlingen die Muziek als examenvak hebben gekozen. We nodigen u dan ook van harte uit een keuze te maken uit het rijke festivalaanbod, maar willen een aantal evenementen er voor u uitlichten:

  • het Youg Artist Platform op vrijdag 13 mei, waarin zes aanstormende, jonge liedduo’s dingen naar de mogelijkheid om in Nederland en Engeland recitals te mogen geven;
  • het recital Fort nach den Fluren des Ganges met bariton Henk Neven, pianist Hans Eijackers en Duo Saba, dat bestaat uit twee jonge musici uit Syrië en Iran;
  • de openbare masterclasses voor professionele liedduo’s met als docenten onder andere de nog altijd geliefde sopraan Elly Ameling;
  • het presentatierecital van de masterclass voor professionele liedduo’s waarin zij laten horen waar zij tijdens de masterclasses zo hard aan hebben gewerkt.

Na afloop van het evenement organiseren we voor uw leerlingen een ontmoeting met de musici en kunnen de leerlingen hen interviewen. Dat geeft hen de kans om te ontdekken wat het leven als beginnend of gevestigd musicus inhoudt, wat het aan opleiding vergt om zover te komen en wat het festival voor hen betekent.

Een bezoek aan het festival kan een opmaat zijn voor of een bijdrage leveren aan het profielwerkstuk of een portfolio en zo van toegevoegde waarde zijn voor uw leerlingen.

n.v.t.

n.v.t.

n.v.t.

n.v.t.

Delen met anderen