educatie

educatie

Het Internationaal Lied Festival Zeist is er voor iedereen. Van geoefend amateur tot beginner, van jong tot oud, het educatieprogramma biedt voor elk wat wils. Want zingen zit in ons bloed en er is toch niets leuker dan samen musiceren? Het aanbod bestaat uit workshops van een dagdeel én korte cursussen die bestaan uit meerdere lessen en lesdagen. Alle facetten van het lied komen aan bod: van techniek en interpretatie tot podiumpresentatie. Wil je zelf schitteren op het podium? Schrijf je dan snel in!

aanmelden

Nachtmuziek jongerenkoor

Zing je graag, schrijf je zelf gedichten of liedjes of krijg je complimenten voor de foto’s die je post? Dan is dit project je op het lijf geschreven.

Aanmelden t/m woensdag 15 september

aanmelden

Nachtmuziek poëzieworkshop

Wil je meer weten over gedichten schrijven en leren van een pro? Doe dan mee aan de gratis poëzieworkshop door dichter Ingmar Heytze!

Aanmelden vóór zondag 12 september

aanmelden

Nachtmuziek festivalwedstrijd

Hoe zou jij de nacht verbeelden? Behalve meedoen met het projectkoor of de poëzieworkshop, kun je ook op andere manieren meedoen.

Inzenden voor vrijdag 1 oktober

aanmelden

Liedklas amateurduo’s

Wanneer een liedduo als eenheid kan werken komt dat de hele uitvoering ten goede. Dat is het uitgangspunt van de masterclass die we elk jaar organiseren voor (pre)professionele liedduo’s.

Inschrijven vóór zondag 26 september

aanmelden

Open Podium

Alleen of met andere zangers schitteren op het festivalpodium? Meld je dan nu aan voor het Open Podium voor volwassenen, speciaal bedoeld voor amateurzangers of -ensembles. Met oefenworkshop!

Inschrijven vóór zondag 26 september

aanmelden

Songs of Travel

Heb jij de Songs of Travel van Ralph Vaughan Williams ingestudeerd en wil je die beter leren overbrengen op anderen? Deze workshopdag staat open voor zangers op gevorderd amateurniveau.

Inschrijven vóór zondag 26 september

aanmelden

Lichtenberger methode

Wanneer je je zangstem beter wilt leren kennen en verder wil ontwikkelen is de serie workshops volgens de Lichtenberger® Methode iets voor jou.


22 oktober 2021 / driedaagse workshop

aanmelden

Maria Stuart liederen

Werk een hele dag lang aan Schumanns liedcyclus Maria Stuart en maak grote stappen in uitdrukking en presentatie.


28 oktober 2021