De vertelkunst van Robert Holl

vrijdag 24 mei / 17.00 - 17.45 uur

Robert Holl, bas-bariton
Hans Haffmans, gespreksleider

Robert Holl, bas-bariton
© Mel Boas
Hans Haffmans, gespreksleider
© Kim Krijnen

Festival Passe-Partout

Bezoek het totale festival met maar liefst 40% korting!
€ 343,- i.p.v. € 571,-

Dagkaart(en)

Dagkaart € 47,- ipv € 59,-.

  • masterclass ochtendsessie
  • masterclass middagsessie
  • talkshow
  • avondrecital Mythen en Sagen

Losse kaart(en)

  • enkele kaart normaal € 0,- 
biography

Robert Holl / bas – beschermheer – docent masterclass
Na zijn studie groeide Robert Holl uit tot een van de meest succesvolle liedzangers van onze tijd. Hij won diverse prijzen en werkte samen met gerenommeerde dirigenten met wie hij optrad in binnen- en buitenland. Naast zijn engagementen bij verschillende operahuizen maakte hij ook naam als concertzanger met een grote voorliefde voor Duitse en Russische liederen. Holl ontving diverse hoge onderscheidingen, waaronder in oktober 2021 het erelidmaatschap van het Wagner Genootschap en in 2022 een oeuvre-Edison.
Holl wordt geroemd om de expressiviteit van zijn interpretaties en de intimiteit die hij bij zijn toehoorders weet op te roepen. Daarnaast is hij een geliefd en veelgevraagd docent. Al sinds 1998 is hij professor voor lied en oratorium aan de Universität für Musik und darstellende Kunst in Wenen. In 2016 werd hij bij de oprichting artistiek leider van het Internationaal Lied Festival Zeist. In mei 2022 gaf hij het stokje door aan bas-bariton Henk Neven en pianist Hans Eijsackers. Dit jaar doceert hij voor het achtste jaar aan de masterclass van het festival.

 

Hans Haffmans / presentator
Hans Haffmans studeerde theologie in Nederland en de Verenigde Staten, woonde twee jaar in Jordanië voor zijn Arabische taalstudie en studeerde klassiek gitaar aan het Conservatorium van Amsterdam. Sindsdien werkt hij voor NPO Klassiek. Voor de Wereldomroep presenteerde hij ruim tien jaar het wekelijkse programma Live at The Concertgebouw dat in de Verenigde Staten via ongeveer tweehonderd FM-stations werd uitgezonden.
In 2010 won hij met het programma Viertakt Vroeg de Zilveren Reissmicrofoon, de jaarlijkse radioprijs van de Nederlandse mediajournalisten. Momenteel presenteert hij voornamelijk radio- en televisieprogramma’s voor de NTR. Daarnaast verzorgt hij concertinleidingen, publieke interviews en cursussen voor Het Koninklijk Concertgebouw.

location
Grote kerkzaal / Zusterplein 12 / 3703 CB Zeist  

Als geen ander weet Robert Holl hoe hij verhalen kan vertellen met het lied. Hans Haffmans sprak eerder al uitgebreid met Robert Holl voor de podcast Hollandse Helden over Holls liefde voor het lied en de werken van Franz Schubert. Tijdens deze talkshow gaan zij dieper in op hoe de inhoud van een lied zo eerlijk mogelijk voor het voetlicht kan worden gebracht. Voor Holl begint dat in elk geval altijd met kennis en begrip van de tekst. Dat is het uitgangspunt voor de klanken en de muziek.

en_GB