Festival verschoven naar oktober

Nu het ernaar uitziet dat de concertzalen voorlopig gesloten blijven, hebben we besloten de vijfde editie van ons festival te verschuiven van mei naar eind oktober. Van vrijdag 22 tot en met zondag 31 oktober kunnen we dan hopelijk weer onbekommerd genieten van de mooiste liederen. Gelukkig zijn al veel musici die in mei zouden optreden bereid gevonden om in oktober acte de présence te geven. De precieze invulling van het programma maken we bekend via de site en onze [nieuwsbrief] zodra alles in kannen en kruiken is. Hoe dan ook wacht u een week boordevol luisterrijke recitals en inspirerende, openbare masterclasses door de beste zangers en pianisten in onze vertrouwde concertzaal, de kerk van de Evangelische Broedergemeente.

festivalthema: fin de siècle

Het einde van de 19e en begin van de 20ste eeuw was een tijd vol verandering en onrust. Deze turbulente periode en het effect die zij had op de liedkunst loopt als een rode draad door alle programmaonderdelen heen. Want het was juist tijden het fin de siècle dat indrukwekkende en beroemd geworden liederen het levenslicht zagen. Componisten als Fauré, Wolf, Mahler, Strauss, Rachmaninov, Debussy, Schönberg en Berg zochten elk op hun eigen manier naar nieuwe klanken, daarbij geïnspireerd door dichters als Rückert, Eichendorff, Verlaine en Baudelaire. Ter ere van zijn honderdste sterfdag is er ook bijzondere aandacht voor het werk van Alphons Diepenbrock.

save the date

In een tijd waarin verandering aan de orde van de dag is kan de schoonheid die het fin de siècle opleverde ons alleen maar helpen. Daar zijn we van overtuigd. Reserveer 22 tot en met 31 oktober daarom nu al in uw agenda en kom luisteren naar de rijkdom die deze roerige periode heeft opgeleverd.

als eerste op de hoogte zijn?

Abonneer u vandaag nog op onze nieuwsbrief.