zaterdag

21 mei

15.00 - 15.30

Festivalkoor: Im Freien zu singen

Inge van Keulen, koordirigent

Koordirigent Inge van Keulen studeerde met ervaren koorzangers drie liederen in uit Sechs Lieder im Freien zu singen van Felix Mendelssohn Bartholdy (opus 59/1, 2 & 5). Aangezien Mendelssohn deze liederen bedoelde voor uitvoering in de openlucht, schreef hij ze voor koor à capella. De uitvoeringen vinden daarom plaats in de buitenlucht: op het Zusterplein en het vlakbij gelegen Walkartpark.

Zelf meedoen aan het festivalkoor? Klik hier voor meer informatie.

Inge van Keulen / koordirigent
Inge van Keulen studeerde zang aan het conservatorium Helicon bij Mariola Niedzielska, en volgde daarnaast lessen bij Christiaan Boele en Rebecca Stewart. In 2016 voltooide ze de applicatieopleiding koordirectie voor vakmusici aan het Utrechts Conservatorium, waar zij les had van Fokko Oldenhuis en Rob Vermeulen.  Vanuit de wens om zichzelf uit te dagen en door zingen dieper tot de kern te komen en anderen aan te moedigen dat ook te doen, volgde zij diverse lessen en cursussen in onder meer solozang, barokmuziek, methodiek lichte muziek en muziekfenomelogie. Inge is onder meer actief als zangeres, koordirigent en organiseert meezingochtenden in theaters.

Koorconcert
zaterdag 21 mei / 15.00 - 15.30 uur / Walkartpark

Locatie
Buiten / Walkartpark / 3701 GL Zeist

Het eerste wat opvalt: Dains magnifieke stem. Het tweede is de symbiose van zangeres en pianist. Het gebeurt niet vaak dat Messiaen, Debussy, Dutilleux en de Frans-Finse componist Kajia Saariaho zo subliem worden verdedigd

~ Guido van Oorschot, Volkskrant

Delen met anderen