diverse data

zie praktisch

Festivalkoor: Im Freien zu singen

Inge van Keulen, koordirigent
Hilde Stolker, piano

Deelnemen
€ 35 per persoon / maximaal 28 zangers (SATB)

 

Meld je aan door een ticket te kopen. De verkoop sluit op 6 mei óf zodra het festivalkoor is volgeboekt. Na je aankoop wordt de bladmuziek je toegestuurd.

Ben je een ervaren koorzanger en houd je van de natuur? Zing dan mee in het festivalkoor. Onder leiding van koordirigent Inge van Keulen werk je aan drie liederen uit Sechs Lieder im Freien zu singen van Felix Mendelssohn Bartholdy (opus 59/1, 2 & 5). De liederen worden binnen ingestudeerd met pianist Hilde Stolker achter de vleugel. Aangezien Mendelssohn deze liederen bedoelde voor uitvoering in de openlucht, schreef hij ze voor koor à capella. Voor de uitvoering gaan we dus naar buiten en zingen zonder pianobegeleiding.

Of je nu sopraan, alt, tenor of bas bent, je bent van harte welkom! Er vindt geen selectie plaats, maar we willen natuurlijk graag een evenwichtig koor samenstellen. Daarom bestaat maximaal twee derde van het festivalkoor uit sopranen en alten en minimaal een derde van het koor uit tenoren en bassen. De bladmuziek krijg je toegestuurd zodra je je hebt aangemeld, zodat je thuis je eigen partij kunt instuderen.

Op zaterdagmiddag 21 mei voer je met het hele koor deze prachtige liederen tweemaal uit voor iedereen die het horen wil: eenmaal op het Zusterplein en eenmaal in het vlakbij gelegen Walkartpark.

Inge van Keulen / koordirigent
Inge van Keulen studeerde zang aan het conservatorium Helicon bij Mariola Niedzielska, en volgde daarnaast lessen bij Christiaan Boele en Rebecca Stewart. In 2016 voltooide ze de applicatieopleiding koordirectie voor vakmusici aan het Utrechts Conservatorium, waar zij les had van Fokko Oldenhuis en Rob Vermeulen.  Vanuit de wens om zichzelf uit te dagen en door zingen dieper tot de kern te komen en anderen aan te moedigen dat ook te doen, volgde zij diverse lessen en cursussen in onder meer solozang, barokmuziek, methodiek lichte muziek en muziekfenomelogie. Inge is onder meer actief als zangeres, koordirigent en organiseert meezingochtenden in theaters.

Hilde Stolker / piano
Hilde Stolker begon op 8-jarige leeftijd met pianospelen. Ze studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Henk Ekkel en Martijn van den Hoek, waar zij in 2007 het diploma Master of Music in Performance behaalde. Tijdens haar studie richtte zij zich voornamelijk op het spelen van kamermuziek en het begeleiden van zangers.
Sinds 2005 werkt ze als correpetitor bij de Academie Muzikaal Talent. Daarnaast is zij zeer actief als pianiste en repetitor bij diverse muziektheaterprodukties.

koorrepetities
zaterdag 14 mei / 10.00 - 13.00 uur
zaterdag 21 mei / 10.00 - 13.00 uur

koorconcert
zaterdag 21 mei / 13.45 - 14.15 uur & 15.00 - 15.30 uur

locatie repetitie
Koetshuys / Zusterplein 2 / 3703 CB Zeist

locatie koorconcert
13.45 - 14.15 uur / Zusterplein / Zeist
15.00 - 15.30 uur / Walkartpark / Zeist

Het eerste wat opvalt: Dains magnifieke stem. Het tweede is de symbiose van zangeres en pianist. Het gebeurt niet vaak dat Messiaen, Debussy, Dutilleux en de Frans-Finse componist Kajia Saariaho zo subliem worden verdedigd

~ Guido van Oorschot, Volkskrant

Delen met anderen