Schumann en Wolf

30 oktober 2021
20.15 – 22.00 uur

Florian Boeschbas bariton

Justus Zeyenpiano

  • liedrecital
  • programma
  • biografie
  • locatie/tarieven

volgt z.s.m.

volgt z.s.m.

Florian Boesch / bariton
Florian Boesch kreeg zijn eerste zanglessen van zijn grootmoeder, de Oostenrijkse sopraan Ruthilde Boesch, en specialiseerde zich later in het lied- en oratoriumrepertoire bij Robert Holl in Wenen. Als een van de meest vooraanstaande liedzangers is hij regelmatig te gast in de belangrijkste concertzalen over de hele wereld. De uitvoering van alle liederen van Schubert met pianist Malcolm Martineau vormde een hoogtepunt in zijn carrière. Florian Boesch - die wordt gezien als een geweldige zanger/acteur - verscheen de afgelopen jaren regelmatig op het operatoneel en werkt samen met gerenommeerde orkesten en dirigenten. Zijn cd’s worden telkens lovend ontvangen en vielen al meer dan eens in de prijzen.

Justus Zeyen / piano
Justus Zeyen studeerde in Hannover bij onder meer Karl Engel en Bernhardt Ebert en volgde cursussen bij Erik Werba en Hartmut Höll. Inmiddels is hij een veelgevraagd pianist die optreedt als solist, kamermusicus en liedbegeleider. In die laatste hoedanigheid werkte hij samen met grootheden als Dorothea Röschmann, Diana Damrau, Florian Boesch en Thomas Quasthoff met wie hij ook enkele cd’s opnam. Daarnaast is Justus Zeyen als docent verbonden aan de Hochschule für Musik, Theater und Medien in Hannover.

Grote kerkzaal / Zusterplein 12 / 3703 CB Zeist

Tarieven / Normaal € 35,00 / Vrienden ILFZ € 32,00 / < 30 jaar € 10,00
 

Hij kwam op, brak in een mum het ijs, deed in geuren en kleuren zijn verhaal en ging gezegevierd weer af. Al na een paar minuten wordt duidelijk dat Florian Boesch allerminst tot de grijze muizen in het recitalcircuit behoort. Vlotte outfit, onbevreesde blik, levendige lichaamstaal: hij staat er duidelijk op zijn gemak. En voor zijn plezier. Nog voor hij begint te zingen, heeft hij al een klik met het publiek.

Jordi Kooijman - Place de l'Opera

Delen met anderen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email
error: De inhoud van deze website is beveiligd!