draag bij aan de top van morgen!

word mecenas van het fonds masterclass

Het Internationaal Lied Festival Zeist is niet meer weg te denken uit het muzikale landschap. De afgelopen jaren is het festival uitgegroeid tot een toonaangevend evenement dat een groot publiek trekt. In die tijd heeft het zich ontpopt tot een uniek platform voor het kunstlied in Nederland, dat genieten van klassieke liederen en het doorgeven van kennis en kunde tot zijn speerpunten heeft gemaakt.

Talentontwikkeling is dan ook een belangrijke pijler onder het Internationaal Lied Festival Zeist. Voor jonge zangers en pianisten is het van doorslaggevend belang om na hun studie in ontwikkeling te kunnen blijven. Jonge, (pre)professionele liedduo’s krijgen tijdens de masterclass de kans om te leren van de groten in het vak. De afgelopen jaren waren dat onder meer Robert Holl, Elly Ameling, Ann Murray, Graham Johnson, Malcolm Martineau en Julius Drake.

masterclass

De masterclass is een wezenlijk onderdeel van het festival, die tot doel heeft jonge, veelbelovende musici te steunen in de ontwikkeling van hun uitvoeringspraktijk. Tijdens deze intensieve, meerdaagse interpretatiecursus worden liedduo’s als onlosmakelijke eenheid benaderd. Er is aandacht voor techniek, tekstinterpretatie, de waarde die de muziek toevoegt aan de tekst en podiumpresentatie. Daarmee biedt het Internationaal Lied Festival Zeist een unieke werkwijze en invalshoek. Deelnemers moeten al een hoog niveau hebben voordat zij, na een zorgvuldige selectieprocedure, worden toegelaten.

Het Young Artist Platform is de volgende stap in het ondersteunen van de loopbaan van jonge zangers en pianisten die zich willen toeleggen op de vertolking van het lied. Duo’s die het in zich hebben om door te stoten naar de top krijgen de kans om zich aan een vakjury en het publiek te presenteren en dingen mee naar twee engagementsprijzen.

fonds masterclass

Het Fonds Masterclass is opgericht om de hoge kwaliteit van de masterclass voor de toekomst te kunnen waarborgen en het Young Artist Platform mogelijk te maken. Daarnaast biedt het fonds waar nodig jonge professionals, die nog aan het begin van hun carrière staan, financiële ondersteuning zodat de masterclass voor hen betaalbaar is.

word mecenas

Als mecenas gaat u voor een aaneengesloten periode van vijf jaar de verplichting aan jaarlijks een schenking te doen van minimaal € 500,-. Zowel particulieren als bedrijven kunnen mecenas worden. Periodieke giften zijn fiscaal aantrekkelijk, omdat ze onbeperkt in mindering kunnen worden gebracht op de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Uw schenking wordt vastgelegd in een Overeenkomst Periodieke Schenking.

geven is ook ontvangen

Met uw donatie aan het Fonds Masterclass steunt u talentvolle, jonge musici bij het verwezenlijken van hun dromen. Als dank voor uw mecenaat en uw binding met het festival ontvangt u een passe-partout voor alle openbare sessies van de masterclass en het presentatierecital, plus twee vrijkaarten voor het openingsrecital van het festival. Daarnaast krijgt u 10% korting op de toegangsprijs van alle recitals, dagkaarten of het passe-partout voor het hele festival.

culturele ANBI

De stichting Vrienden van het Internationaal Lied Festival is een culturele ANBI. Dat betekent dat de Geefwet van toepassing is en zowel particulieren als bedrijven ruimere fiscale mogelijkheden hebben om giften af te trekken.

Een voorbeeld

Bij een donatie aan een culturele ANBI van € 1000,- mag u in de aangifte inkomstenbelasting aangeven dat u € 1.250,- gedoneerd heeft. Over deze € 1.250,- ontvangt u dan belasting terug (afhankelijk van uw inkomen tot 49,5%). Over de schenking van € 1.000,- kunt u dus tot € 650,- terugkrijgen van de fiscus, netto betaalt u dan € 350,-.

wordt u mecenas?

Wilt u meer informatie ontvangen over een periodieke gift of mecenas worden? Stuur ons een mail en wij nemen dan contact met u op voor een persoonlijk gesprek. U kunt ook contact opnemen met Ton Tekstra, penningmeester van de vriendenstichting: 06 305 47 840

Delen met anderen