Draag bij aan de top van morgen! Word mecenas van het masterclass Fonds

Het Internationaal Lied Festival Zeist is een jaarlijks terugkerend festival in het groene hart van Zeist. Op steenworp afstand van het Slot vormt het klassieke lied een aantal dagen het middelpunt voor een bruisend festival. Zowel musici als publiek roemen de concertlocatie om haar heldere akoestiek en intieme ambiance. Gerenommeerde zangers en pianisten, die doorgaans alleen te horen zijn in de grote concertzalen, komen graag naar Zeist voor een recital en doceren aan de masterclass.

 

Talentontwikkeling is een belangrijke pijler onder het Internationaal Lied Festival Zeist. Voor de carrières van jonge zangers en pianisten is het van doorslaggevend belang om na hun studie in ontwikkeling te blijven. De masterclass voorziet in die mogelijkheid. Jonge (pre)professionele liedduo’s krijgen de kans om te leren van de groten in het vak, zoals Robert Holl, Ann Murray, Elly Ameling, Waltraud Österreicher, Julius Drake, Malcolm Martineau en Graham Johnson.

 

De masterclass is een wezenlijk onderdeel van het Internationaal Lied Festival Zeist. Om de masterclass betaalbaar te houden voor jonge professionals zijn extra middelen nodig. Met uw bijdrage kan het festival de kwaliteit van de masterclass borgen. Om die wens te realiseren is het masterclass Fonds opgericht. Het fonds is ondergebracht bij de Vriendenstichting van het festival.

 

De masterclass

De masterclass is nadrukkelijk bestemd voor liedduo’s, omdat zanger en pianist als onlosmakelijke eenheid worden benaderd. Dat is bijzonder, gelet op  de dikwijls eenzijdige aandacht voor de vocale aspecten van het liedvak. Het is een intensieve interpretatie-cursus die bestaat uit: liedinterpretatie, performance coaching, taalcoaching en lezingen.

 

Het doel van de masterclass is de verbeeldingskracht van de musici te stimuleren en hen een dieper begrip aan te reiken van de literaire aspecten van de tekst. Daarmee zijn zij in staat tot een rijkere expressie in de uitvoeringspraktijk te komen, wat bijdraagt aan het succes van hun toekomstige optredens. De deelnemers aan de masterclass worden dan ook pas toegelaten na een zorgvuldige selectieprocedure, zijn van hoog niveau en hebben de potentie internationaal door te breken.

 

De masterclass sluit af met een presentatierecital en optredens op locaties buiten het festival. Uitzonderlijk getalenteerde deelnemers aan de masterclass worden in latere edities uitgenodigd voor een recital.

 

Mecenas gezocht

De afgelopen jaren is de masterclass gegroeid van drie dagen in 2016 tot zes dagen in 2019. Om de masterclass inhoudelijk op hoog niveau te kunnen aanbieden én beginnende professionals in staat te stellen deze te volgen, is geld nodig. Als mecenas van het masterclass Fonds draagt u direct bij aan de ontwikkeling van de top van morgen!

 

Particulieren én bedrijven kunnen mecenas worden. U gaat dan voor een aaneengesloten periode van vijf jaar de verplichting aan om jaarlijks minimaal € 500,- te schenken aan het masterclass Fonds. Aangezien het hier gaat om een periodieke gift, is deze donatie onbeperkt aftrekbaar voor de inkomstenbelasting wanneer de schenking is vastgelegd in een Overeenkomst Periodieke Gift. De stichting Vrienden van het Internationaal Lied Festival is een culturele ANBI, dat betekent dat ook in 2019 uw gift fiscaal voordeel oplevert.

 

Geefwet

Volgens de Geefwet zijn schenkingen ook in 2019 extra gunstig aftrekbaar bij uw belastingaangifte:

  • Particulieren mogen 25% extra opvoeren als aftrek bij de aangifte inkomstenbelasting, tot een maximum van € 1250,-;
  • Bedrijven mogen 50% extra in mindering brengen op de aangifte vennootschapsbelasting, tot een maximum van € 2.500,-.

 

Een rekenvoorbeeld:

Een donatie van een particulier aan een culturele ANBI van € 500,- resulteert in een aftrekpost van € 625,- bij de aangifte inkomstenbelasting. Dit is het bedrag waarover u - afhankelijk van uw inkomen - belasting terugontvangt. Over de schenking in dit voorbeeld is dat maximaal € 325,-, netto is uw donatie dan € 175,-.

 

Geven is ook ontvangen

Als dank voor uw mecenaat ontvangt u een passe-partout voor alle openbare sessies van de masterclass en het presentatierecital. Verder stellen we u in de gelegenheid persoonlijk kennis te maken met de studenten en in gesprek te gaan met de masters.

 

Wordt u mecenas?

Voor meer informatie neemt u contact op met het Internationaal Lied Festival Zeist.

 

Aat Klompenhouwer, voorzitter ILFZ / +31 (0)6 30 60 67 19  /  info@ilfz.nl

Ton Tekstra, penningmeester VILF / +31 (0)6 30 54 78 40  /  vrienden@ilfz.nl

 

Alles nog eens rustig nalezen? Hier kunt u de informatiefolder downloaden.

 

 

 

 

 

 

 

©

Draag bij aan de top van morgen! Word mecenas van het masterclass Fonds

Draag bij aan de top van morgen! Word mecenas van het masterclass Fonds
Draag bij aan de top van morgen! Word mecenas van het masterclass Fonds
Draag bij aan de top van morgen! Word mecenas van het masterclass Fonds

Draag bij aan de top van morgen! Word mecenas van het masterclass Fonds

Draag bij aan de top van morgen! Word mecenas van het masterclass Fonds
Draag bij aan de top van morgen! Word mecenas van het masterclass Fonds