zondag

9 oktober

15.00 - 17.00 uur

Heimkehr

Harriet Burns, sopraan
© Benjamin Ealovega
Ian Tindale, piano
© Marc Lairisa

Normaal € 35 / Vrienden ILFZ € 20 / < 30 jaar € 20

KAARTVERKOOP START HALF JULI 

Liederen van Schubert, Brahms en anderen en zettingen van de dichters Eichendorff en Heine rond het thema ‘thuiskomen’.

Sopraan Harriet Burns en pianist Ian Tindale verzorgden een ‘Rising Stars’-recital in het Internationaal Lied Festival Zeist 2018 en roerden het publiek tot tranen. Veel bezoekers waardeerden hun optreden met een 10! Wij zijn blij en trots dat zij eindelijk terugkeren naar Zeist met een in vele opzichten toepasselijk en actueel programma.

Dit recital wordt georganiseerd door het Internationaal Lied Festival Zeist en de Schubert Stichting.

programma volgt

Harriet Burns / sopraan
Harriet Burns studeerde in 2018 af aan de Guildhall School of Music and Drama waar ze les had van Susan McCulloch en Yvonne Kenny. Momenteel vervolgt zij haar studie in de operaklas aan dezelfde opleiding en is regelmatig te horen in diverse operaproducties. Harriet is ook een gepassioneerd liedzangeres en trad op tijdens verscheidene internationale festivals. Met Ian Tindale vormt zij een vast duo dat hoge ogen scoort. Samen wonnen zij het Young Artist Program Oxford Lieder Festival 2018 en zeer recent de Prijs voor de beste vertolking van het verplichte werk én de Vrienden van het Liedprijs tijdens het Internationaal Vocalisten Concours van 2019.

Ian Tindale / pianist
Ian Tindale studeerde in 2013 cum laude af aan het Royal College of Music in Londen waar hij les had van onder meer Roger Vignoles en Simon Lepper. Sindsdien is hij een veelgevraagd kamermusicus en liedbegeleider met optredens in heel Europa. Hij is als pianist verbonden aan de Samling Academy en is een Britten Pears Young Artist.
Ian won meerdere prijzen voor onder meer liedbegeleiding. Met duopartner Harriet Burns won het Young Artist Program Oxford Lieder Festival 2018 en zeer recent de Prijs voor de beste vertolking van het verplichte werk én de Vrienden van het Liedprijs tijdens het Internationaal Vocalisten Concours van 2019.

Slot Zeist / Zinzendorflaan 1 / 3703 CE Zeist / Slotzaal

Holls stem is met de jaren zwaarder geworden. Aan expressieve kracht is niets ingeboet. Integendeel zelfs, er heerst een sfeer die zich niet gemakkelijk laat beschrijven, hoogstens met enige voorzichtigheid kan worden aangeduid: het herfstachtige, met bomen en struiken in herfsttooi, wellicht aan de grenzen der mensheid maar ook in de overtuiging dat boven alle toppen uiteindelijk toch rust heerst.

~ Aart van der Wal (Opus Klassiek)

Pianist David Lutz die al jaren met Robert Roll samenwerkt en hem daardoor muzikaal als geen ander 'aanvoelt'. Waarvan ik mij zo voorstel dat een paar woorden tussen hen beiden gewisseld al voldoende zijn om het vocale discours van de gewenste verdieping te realiseren.

~ Aart van der Wal (Opus Klassiek)

Delen met anderen