dinsdag

17 mei

17.00 - 17.45

Heinrich Heine

Cas Jönsthövel, spreker

Toegang gratis na reserveren. Reserveren doet u door een gratis toegangskaart aan te schaffen.

Cas Jönsthövel is een specialist op het gebied van uitspraak en interpretatie van het gezongen Duits. Tijdens zijn lezing gaat hij in op Heine’s Buch der Lieder en Schumanns Liederkreis opus 24 en Dichterliebe dat u vanavond kunt horen. Heine had ook een donkere kant, was maatschappijkritisch en tekende dat op in haast journalistieke teksten. Al deze facetten van het leven en werk van de dichter die dit jaar een spil in ons festival vormt, komen aan bod.

Cas Jönsthövel / taalcoach masterclass
Cas Jönsthövel is specialist op het gebied van uitspraak en interpretatie van het gezongen Duits. Al tijdens zijn studie Duitse Taal en Letteren legde hij zich toe op uitspraak, drama en poëzie. Naast een jarenlange leservaring bouwde hij een brede muzikale ervaring op als koor- en ensemblezanger en deed hij theatrale ervaring op als speler.
Hij werkte mee aan liedinterpretatieklassen met onder anderen Margreet Honig, Frans Huijts, Maarten Koningsberger, Henk Guittart en Robert Holl. Daarnaast was hij enkele jaren docent bij de Gesangssommer Ins van Margreet Honig en verleent jaarlijks zijn medewerking aan festival Vocallis. Sinds 1998 is hij werkzaam bij Codarts Rotterdam.

locatie
Kleine kerkzaal / Zusterplein 20 / 3703 CB Zeist

Delen met anderen