In Holland staat een huis

familieconcert 2+

30 oktober 2021
15.00 – 16.00 uur
vanaf 2 jaar

Dirk Scheele, kinderpopster

Stilzitten is geen optie tijdens het familieconcert In Holland staat een huis door Dirk Scheele. Tijdens dit vrolijke concert voor kinderen en hun grote mensen in Theater Figi gaat het om meedoen.

Al 25 jaar zingt en schrijft Dirk Scheele zijn eigen kinderliedjes. Wie kent ze niet: Lieveheersbeestje, Ik loop als een beer en De fruitshake? Nu duikt Dirk de geschiedenis in en combineert zijn eigen hits met de allerleukste Oudhollandse liedjes, maar allemaal op z’n Dirks. Dus bijvoorbeeld Hoofd, schouders, knie en teen in een rockversie en In de maneschijn in een fluisterversie. Hij speelt ook ‘Nieuwhollandse’ liedjes: liedjes uit andere culturen in het Nederlands. En zou het hem lukken samen met de kinderen een heel nieuw liedje te maken? Iedereen van 2 tot 100 jaar wordt meegenomen in een muzikaal avontuur.

Dirk Scheele / kinderpopster
Dirk Scheele begon als muziektherapeut voor kinderen met een beperking en schreef voor hen zijn eerste kinderliedjes. Toen die ook buiten zijn werk aansloegen maakte hij de overstap naar het theater. Inmiddels toert hij al meer dan 25 jaar langs theaters en poppodia in Nederland en België, is dagelijks te zien op Nickelodeon en heeft een populair YouTube-kanaal. Dirk Scheele maakte vele cd’s, dvd’s, tv-series en boeken en trekt volle zalen. In zijn liedjes gebruikt hij diverse muziekstijlen: van rock-’n-roll en dance tot klassiek en wereldmuziek. In een eigen, herkenbare stijl sluit hij aan bij het niveau van kinderen.

Locatie
Theater Figi
/ Hendrik Marsmanzaal / Het Rond 2 / 3701 HS Zeist

Tarief / € 5,00

 

Valkenburg heeft een fraaie, ranke stem, die ze met grote muzikaliteit en zuiverheid inzet, voorbeeldig begeleid door het verfijnde toucher van Lammerts van Bueren.

Recensie Erik Voermans in het Parool 26 februari 2021

Delen met anderen