LAURENCE KILSBY

Laurence Kilsby vervangt Christoph Prégardien

Wegens privéomstandigheden wordt Christoph Prégardien op zaterdagavond 14 mei vervangen door de jonge en veelbelovende tenor Laurence Kilsby. Wij zijn blij dat hij op zo korte termijn bereid is gevonden naar Zeist te komen en samen met Hans Eijsackers het volledige programma Dort wollen wir niedersinken overneemt.

Kilsby, die wordt omschreven als een van de meest innemende zangers van zijn generatie, is regelmatig te horen als liedzanger en solist in verscheidene opera’s – bij onder andere de Nederlandse Reisopera – en oratoria. Vorige week nog was hij te beluisteren in het Concertgebouw Amsterdam en TivoliVredenburg met het Orchestra of the Age of Enlightenment onder leiding van Mark Padmore.

De internationale pers is lovend over hem. Zo noemde The Times hem ‘een jonge zanger die we in de gaten moeten houden’. Noteerde The Telegraph: ‘de ontdekking van de avond was de jonge tenor Laurence Kilsby, bij wie elk detail ertoe deed.’ En schreef componist Robert Hugill over hem dat ‘zijn stem, timbre en toon volledig in harmonie zijn met het lied’. Wie Laurence Kilsby komt beluisteren, zal niet teleurgesteld worden.