Masterclass

middagsessie

28 oktober 2021
14.00 – 16.30 uur

Wolfgang Holzmair, bariton

  • masterclass
  • biografie
  • locatie/tarieven

Voor beginnende liedduo’s is het van doorslaggevend belang om in ontwikkeling te blijven na afloop van hun studie. De masterclass voorziet daarin. Deze voor het publiek toegankelijke interpretatiecursus behandelt zanger en pianist als gelijkwaardig en een onlosmakelijke eenheid. Een dergelijke benadering is uniek, gelet op de dikwijls eenzijdige aandacht voor de zanger. De docenten belichten zowel de zang- als de pianopartij en tonen aan dat een pianist een zanger wel degelijk kan stimuleren door impulsen te geven of door juist tegengestelde kleuren aan te brengen. De kennis en ervaring die zij inbrengen verlenen de masterclass bij voorbaat een bijzonder karakter. De masterclass sluit af met een presentatierecital.

Het festivalthema loopt ook als een rode draad door de masterclass heen. Er zal worden gewerkt aan zowel Franse als Duitse liederen uit het fin de siècle. De docenten zijn dit jaar Elly Ameling, Robert Holl, Wolfgang Holzmair, David Selig en Hans Eijsackers. Daarnaast krijgen de duo’s in besloten sessies taal- en performance coaching.

Wolfgang Holzmair / bariton - docent masterclass
Wolfgang Holzmair is een veelgevraagd zanger die met grote regelmaat te horen is als solist op het concertpodium en als operazanger. Hij treedt op in recitals over de hele wereld, waaronder Londen, Moskou, New York, Seoul en Washington, in samenwerking met toonaangevende begeleiders en pianisten van deze tijd.

Zijn uitgebreide discografie met opera's, concerten en liederen bevat werken van beroemde componisten, maar hij is ook al jaren een vurig pleitbezorger van werken van vervolgde componisten. Sinds 1998 doceert hij liederen en oratorium aan het Mozarteum in Salzburg, is gastdocent aan de Royal Academy of Music in Londen en geeft masterclasses.

Grote kerkzaal / Zusterplein 12 / 3703 CB Zeist

Tarieven / Normaal € 8,00 / Vrienden ILFZ € 7,00 / < 30 jaar € 0,00
 

Valkenburg heeft een fraaie, ranke stem, die ze met grote muzikaliteit en zuiverheid inzet, voorbeeldig begeleid door het verfijnde toucher van Lammerts van Bueren.

Recensie Erik Voermans in het Parool 26 februari 2021

Delen met anderen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email