vrijdag

20 mei

14.15 - 15.45

Mendelssohn, Schumann en Brahms: duetten

Henriëtte Schenk, zangdocent
© Michel Krielaars
Gilbert den Broeder, piano

Toegang gratis na reserveren. Reserveren doet u door een gratis toegangskaart aan te schaffen.

Onder leiding van zangdocent Henriëtte Schenk en pianist Gilbert den Broeder werkten gevorderde amateurduo’s aan prachtige duetten van Felix Mendelssohn, Robert Schumann of Johannes Brahms. Als duo musiceren is een kunst waar veel bij komt kijken. In de besloten masterclasses werd gewerkt aan balans tussen de stemmen, aan dynamiek, tempo en uitdrukking, in relatie tot de pianobegeleiding.  Tijdens het presentatierecital gaan de duo’s de uitdaging aan om voor publiek te laten horen wat zij hebben geleerd.

Zelf meedoen aan deze masterclasses voor amateurduo’s? Klik hier voor meer informatie.

Henriette Schenk / zangdocent
Henriette Schenk studeerde zang aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, waar zij les had van Charles van Tassel. Aansluitend vervolgde zij haar studie bij Margreet Honig. Schenk werkte mee aan verscheidene operaproducties, maar richtte zich later meer op de lichte klassieke muziek. Met kinderboekenschrijver Karel Eykman maakte zij een muziektheatervoorstelling voor kinderen.
Van 2007 tot 2012 woonde en werkte zij in Moskou, waar zij doorbrak toen zij in clubs liederen van onder andere Weill en Gershwin, chansons, jiddische en Russische liederen zong.  Eenmaal terug in Nederland trad zij ook hier dit repertoire op, waarbij zij met verschillende musici samenwerkte.

Gilbert den Broeder / piano
Gilbert den Broeder studeerde piano aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en vervolgde zijn studie bij onder andere Irwin Gage en Rudolf Jansen. Hij specialiseerde zich in het begeleiden en coachen van zangers. Hij werkte samen met onder andere het Koninklijk Concertgebouworkest en is actief bij De Nationale Opera en Ballet, De Nederlandse Reisopera, The Dutch National Opera Studio en het Opera Forward Festival. Daarnaast is hij pianist voor diverse concoursen als het Internationaal Vocalisten Concours ’s-Hertogenbosch.
Verder werkt hij als pianist mee aan verschillende radio- en televisieprogramma’s en begeleidde hij de masterclassweek van Thomas Quasthoff voor jonge, talentvolle zangers voor de serie Grote Zangers.

Presentatie en nazit
Vrijdag 20 mei / 14.15 - 15.45 uur
Vrijdag 20 mei / 15.45 – 16.15 uur

Locatie
Torenlaan Theater / Torenlaan 38 / 3701 VK Zeist

Delen met anderen