Nieuwsbrief 14 oktober

In haar eigen tijd was ze een superster, maar tegenwoordig is ze bijna vergeten: Pauline Viardot. Het Coco Collectief brengt op zondag 31 oktobereen ode aan deze gevierde zangeres, componiste en pianiste met het recital Ik, Pauline.

Illuster gezelschap
De meeste heren uit het illustere gezelschap, waarvan zijzelf het middelpunt vormde, zijn tot op de dag van vandaag bekend: Toergenjev, Chopin, Liszt, Gounod, Meyerbeer, Berlioz. Maar wie was zij zelf? Het feit dat het dit jaar 200 jaar geleden is dat ze werd geboren was voor het Coco Collectief alle reden een bijzondere programma samen te stellen met liederen van Pauline Viardot zelf en van haar tijdgenoten Massenet, Ravel, Rachmaninov, Meyerbeer, Liszt en Berlioz.

Muziektheater
Van het Coco Collectief kunt u een aangename middag verwachten met muziek, gesproken tekst, eenvoudige kostuums en rekwisieten. Geen doorsnee recital dus, maar muziektheater met de intimiteit die hoort bij het lied. In 2019 reageerde een bezoeker van het recital van ‘de Coco’s’: ‘Ik ben nog nooit zo vrolijk geweest na een voorstelling.’ Een betere aanbeveling kunnen wij niet bedenken.
 
Kom luisteren naar vergeten repertoire in een bijzondere setting en bestel vandaag nog kaarten! Want de mooiste liederen hoort u bij het Internationaal Lied Festival Zeist.

Lees de hele nieuwsbrief >