Michael Wilmering - Daan Boertein - Inspiratie

Nieuwsbrief 23 september

We zeiden het al eerder, maar er is een duidelijke overeenkomst te ontdekken tussen het fin de siècle en de tijd waarin wij zelf leven. Ook toen was er sprake van grote veranderingen en onzekerheid met enerzijds verval, maar anderzijds ook hoop op een nieuw begin. De gelijkenis met nu is overduidelijk: we dachten in control te zijn, maar vanuit het niets brokkelde die controle af. Bariton Michael Wilmering en pianist Daan Boertien laten al die verschillende aspecten de revue passeren tijdens hun recital Inspiratie op maandag 25 oktober met werken van onder meer Wolf, Ravel, Duparc, Quilter en Rachmaninov.

Inspiratie
Dat inspiratie weet te prikkelen, verrassen, doet groeien en troosten weten deze twee musici als geen ander. Zij vonden haar, juist tijdens de lockdown, in de liedcyclus An die ferne Geliebte van Beethoven, waarover zij een korte muziekfilm maakten. En al werd deze cyclus veel eerder geschreven, ook daarin zit een link met de actualiteit. Want tekstdichter Jeitteles was niet alleen componist, maar ook arts tijdens een uitbraak van cholera. Deze cyclus had op verzoek van voormalig voorzitter Aat Klompenhouwer vorig jaar al zullen klinken. Als dank voor Aats belangstelling en steun klinkt de cyclus alsnog.

Ga mee op een grenzeloze reis door de tijd vol schoonheid en inspiratie en bestel vandaag nog kaarten. Want de mooiste liederen hoort u bij het Internationaal Lied Festival Zeist.

Lees de hele nieuwsbrief >