OLIVIA VERMEULEN_JAN PHILIP SCHULZE-1

Nieuwsbrief 16 september

Het is geen thema dat je snel zou verwachten bij een liedrecital, maar erotiek, sensualiteit en seks passen bij uitstek bij de decadentie die zo kenmerkend was voor het fin de siècle. Sopraan Olivia Vermeulen en pianist Jean Philip Schulze laten dat horen tijdens het recital Dirty Minds. Op zaterdag 23 oktober nemen zij u mee door maar liefst vijf eeuwen liedkunst.

Een ontdekking
Geheel terecht sleepten zij voor hun gelijknamige cd in het najaar van 2020 een Edison in de wacht, want dit programma is – zoals ook de jury oordeelde – met recht een ontdekking. Place de l’Opera merkte erover op: ‘Humor en sensualiteit, een knappe combinatie. Vermeulen is een fascinerende mezzosopraan. Van Purcell tot Schönberg, van Mozart tot Eisler. Olivia Vermeulen heeft het allemaal in huis.’ Op dit bijzondere en spannende programma treft u werken van componisten uit deze roerige periode in de recente geschiedenis, zoals Wolf, Berg, Schönberg, Weill en Debussy. Vroegere én latere werken komen aan bod met liederen van Purcell, Mozart, Eisler en Bolcom.

Ontdek het zelf en bestel vandaag nog kaarten! Want de mooiste liederen hoort u bij het Internationaal Lied Festival Zeist.

Lees de hele nieuwsbrief >