Nieuwsbrief 21 april

Wat stelt een festival voor, wanneer het niet ook naar de toekomst kijkt? Want keer op keer blijkt hoe het lied ons bestaan weerspiegelt en ons daarom blijft ontroeren en fascineren. Talentonwikkelling is dan ook een belangrijke pijler onder het festival en al sinds de eerste editie bieden we daarom ruimte aan jonge, getalenteerde zangers en pianisten. Want ook de manier waarop een nieuwe generatie musici programma’s samenstelt en vormgeeft speelt in op eigentijdse ontwikkelingen, voortbouwend op een rijke traditie. Op die manier dragen we bij aan de toekomst van het lied.

Tijdens de 6e editie van het festival dingt op vrijdag 13 mei een zestal veelbelovende liedduo’s tijdens het Young Artist Platform mee naar twee engagementsprijzen. Welk duo keert volgend jaar terug op ons festivalpodium én op het Oxford Lieder Festival?

Op zaterdag 21 mei beluistert u maar liefst acht jonge liedduo’s. De eerste zes tijdens het Presentatierecital van de masterclass, waarin u het resultaat hoort van zeven dagen hard werken. En even later is het podium voor nog twee duo’s: de winnaars van de Young Artist Platforms in Zeist (2021) en Oxford (2022). Tenor Magnus Walker, pianist Eunji Han, sopraan Karola Pavone en pianist Boris Radulović nemen u mee door ruim twee eeuwen liedkunst tijdens het Winnaarsrecital.

Bestel dus vandaag nog kaarten, want de mooiste liederen hoort u bij het Internationaal Lied Festival Zeist!

Lees de hele nieuwsbrief >