Raoul Steffani_© Tessa Posthuma de Boer

Nieuwsbrief 7 oktober

Deze maand hoeft u niet naar het drukke Amsterdam om te luisteren naar musici uit het concertgebouworkest. Want bariton Raoul Steffani slaat de handen ineen met Camerata RCO, een ensemble dat bestaat uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest. Samen komen zij op dinsdag 26 oktobernaar Zeist! Tijdens hun bijzondere recital Die stille Stadt stellen zij het romantische lied uit het fin de siècle centraal.

Sensuele sfeer
De sensuele sfeer van het Wenen rond 1900 creëren is de musici op het lijf geschreven. Zeker met de arrangementen die componist en arrangeur Henk de Vlieger maakte van liederen van Alma Mahler, Alban Berg en Erich Korngold.

Bijzondere werken
De werken van Gustav Mahler zijn beroemd geworden, maar ook zijn vrouw Alma was componiste. Mahler verbood haar echter om te componeren, want musicus en componist waren immers geen vrouwenberoepen. Pas op latere leeftijd erkende hij het bijzondere talent van zijn eega en kreeg spijt van zijn besluit. Van haar werken zijn slechts zeventien liederen bewaard gebleven. Tijdens dit recital klinken haar Fünf Lieder die zij al op 21-jarige leeftijd componeerde.

Waan u in het Wenen tijdens het  fin de siècle en bestel vandaag nog kaarten! Want de mooiste liederen hoort u bij het Internationaal Lied Festival Zeist.

Lees de hele nieuwsbrief >