The big chariot: Peter Gijsbertsen & Stefan Gerritsen

Nieuwsbrief 9 september

Alvast in de stemming komen voor het festival? Kom dan op zondag 10 oktober naar het opmaatrecital The big chariot met tenor Peter Gijsbertsenen gitarist Stefan Gerritsen. Ze brengen een bijzonder programma met parels uit onder meer de Engelse en Spaanse liedkunst, waarin smart en euforie elkaar afwisselen.

Bijzondere werken van Schubert
U hoort bijvoorbeeld bijzondere werken van Schubert, van wie maar weinigen zullen weten dat hij zich ook probeerde te bekwamen op de gitaar en er enkele werken voor schreef. Dit recital is een uitgelezen kans om met deze onbekende kant van Schubert kennis te maken. Maar alhoewel het recital met deze werken begint, ontleent het zijn naam aan het eerste lied van Benjamin Brittens liedcyclus Songs from the Chinese, die hij schreef voor zijn levenspartner tenor Peter Pears en gitarist Julian Bream, die het in première brachten.

Ideale metgezel van de stem
Uiteraard komen ook werken van de renaissancecomponist John Dowland tot klinken. De veelzijdige rockster Sting waagde het John Dowland de eerste singer-songwriter in de muziekgeschiedenis te noemen. En dat is misschien wel de spijker op zijn kop, want terwijl de gitaar in de popmuziek een prominente plaats inneemt is deze ideale metgezel van de stem in de klassieke muziek maar zelden te horen. Peter Gijsbertsen en Stefan Gerritsen brengen daar vanmiddag verandering in, met een gevarieerd programma waarin niet alleen Schubert, Britten en Dowland klinken, maar ook liederen van Schumann, Brahms en Spaanse klanken van de hand van De Falla en Garcìa Lorca.

Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Slotconcerten. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aarzel dus niet en bestel vandaag nog kaarten! Want de mooiste liederen hoort u bij het Internationaal Lied Festival Zeist.

Lees de hele nieuwsbrief >