Zingen zit in ons bloed

Er zijn veel actieve koren in Nederland, er wordt veel gezongen, en toch bestaat er geen festival dat volledig gewijd is aan de liedkunst. Daar brengt het Internationaal Lied Festival verandering in. En wel op een heel bijzondere manier.

Het Internationaal Lied Festival Zeist vindt plaats op een inspirerende locatie: in de mooie groene omgeving van het prachtige historische Slot Zeist bevindt zich de Evangelische Broederkerk. Een juweel van een zaal, bekend van onder meer het Netwerk Oude Muziek en de Zeister Muziekdagen. Met een zeer toepasselijke ambiance en perfecte akoestiek voor het lied.

 

Door het samenbrengen van de absolute wereldtop in liedkunst met ‘rising stars’, lokale talenten en amateurzangers ontstaat een veelzijdig festival met aandacht voor de rijke traditie van de liedkunst en vernieuwing. Daarbovenop zorgt de randprogrammering met onder meer lezingen, een rondleiding, lunchrecitals en een film voor een feestelijke week.

 

Een centraal element is de openbare International  voor liedduo’s. Samen met de lezingen en de  inleidingen op de recitals, zorgen deze activiteiten voor een nadruk op verdieping, vernieuwing en ontwikkeling.

 

Maar een liedfestival is zijn naam alleen waardig door de mensen die het dragen. In de eerste plaats de artistiek leider, een van de grootste zangers en pedagogen van onze tijd, Robert Holl. Hij raakt het publiek al ruim 40 jaar met zijn fantastische stem en expressie. Zijn inspiratie wordt voelbaar als hij solo en samen met zijn ensemble diverse malen optreedt en als hij de masterclass verzorgt.

 

 

©

Zingen zit in ons bloed

Zingen zit in ons bloed
Zingen zit in ons bloed
Zingen zit in ons bloed

Zingen zit in ons bloed

Zingen zit in ons bloed
Zingen zit in ons bloed