donderdag

19 mei

9.00 - 10.00

Poëziebespreking

Natasha Loges, spreker

Toegang gratis na reserveren. Reserveren doet u door een gratis toegangskaart aan te schaffen.

LET OP: de voertaal tijdens deze lezing is Engels.

Professor Natasha Loges is een kenner van het repertoire van Brahms en zijn vriendenkring, de dichters met wie hij veel omging. Zij deelt vanochtend graag haar inzichten in de literaire en filosofische aspecten van Brahms’ liederen met de deelnemers aan de masterclass. Zo draagt zij bij aan de verdieping van hun artistieke zeggingskracht. De bespreking is gericht op de deelnemers aan de Masterclass, maar toehoorders zijn van harte welkom.

Natasha Loges / musicoloog
Natasha Loges is een gewaardeerd wetenschapper op het gebied van het Duitse lied, gender, concertgeschiedenis, de relaties tussen tekst en muziek en levens en werken van Brahms en Robert en Clara Schumann. In 2021 kreeg zij een eigen leerstoel toegekend aan het Royal College of Music en dit voorjaar werd zij benoemd tot professor musicologie aan de Hochschule für Musik Freiburg. Tot haar publicaties behoren onder andere een aantal uitgaven over Brahms’ leven en werk.
Buiten haar academische activiteiten is Loges is regelmatig te horen op BBC Radio 3 - onder meer als liedpianist - schrijft voor het BBC Music Magazine en geeft lezingen.

locatie
Kleine kerkzaal / Zusterplein 20 / 3703 CB Zeist

Delen met anderen