woensdag

18 mei

9.00 - 10.00

Poëziebespreking

Robert Holl, spreker
© Benjamin Ealovega

LET OP: de voertalen tijdens deze lezing zijn Duits en Engels.

Op woensdagochtend neemt Robert Holl de masterclassstudenten mee in de wereld van de Duitse poëzie. Want Holl is niet alleen een groot zanger en pedagoog, maar heeft zich als geen ander verdiept in de literaire en filosofische achtergronden van het repertoire. Natuurlijk zal het gaan over Heine, maar ook andere dichters komen aan bod. De bespreking is gericht op de deelnemers aan de Masterclass, maar toehoorders zijn van harte welkom.

Robert Holl / bas - artistiek leider - docent masterclass
Na zijn middelbareschooltijd studeerde Robert Holl zang aan het Rotterdams conservatorium bij Jan Veth en David Hollestelle, om daarna uit te groeien tot een van de meest succesvolle zangers en zangpedagogen van onze tijd. Hij wordt geroemd om de expressiviteit van zijn interpretaties en de intimiteit die hij bij zijn toehoorders weet op te roepen. Zijn stem is er een die je herkent uit duizenden.
Robert Holl is wereldwijd een geliefd en veelgevraagd docent. Al sinds 1998 is hij professor voor lied en oratorium aan de Universität für Musik und darstellende Kunst in Wenen. In 2016 werd hij bij de oprichting artistiek leider van het Internationaal Lied Festival Zeist. Dit jaar doceert hij voor het vijfde jaar op rij aan de masterclass van het festival.

locatie
Kleine kerkzaal / Zusterplein 20 / 3703 CB Zeist

Delen met anderen