zaterdag

21 mei

12.00 - 14.00

Presentatierecital Masterclass

Tarieven
Losse kaarten
Normaal € 20 / Vrienden ILFZ € 18 / < 30 jaar € 5

Dagkaart 
Normaal € 63 / Vrienden ILFZ € 57
De dagkaart voor 21-05-2021 geeft toegang tot de de Presentatierecital Masterclass, het recital Winnaars Young Artists Platform 2021 én het avondrecital.

Passe-Partout
Normaal € 350 / Vrienden ILFZ € 315
Bezoek met maar liefst 40% korting:
- 14 recitals,
- 16 masterclasses,
- 4 lezingen en meer.
Een passe-partout geeft toegang tot alle voor publiek toegankelijke evenementen van het festival.

Vrienden ILFZ
Bent u geen Vriend van het festival maar wilt u wél gebruik maken van het gereduceerde Vriendentarief? Kies dan bij kaarten bestellen de optie ‘Vriendentarief’ en voeg in de winkelmand ‘Vriend worden’ toe.

Zes liedduo’s nemen gedurende zes dagen deel aan de masterclass. Allen hebben liederen ingestudeerd uit een door hen zelf samengesteld programma met werken van Schubert, Mendelssohn, Brahms, naast twintigste- en eenentwintigste-eeuwse liederen.

Bijzonder is dat tijdens de masterclass niet eenzijdig wordt gewerkt aan zang óf begeleiding, maar juist de samenwerking als duo centraal staat. Want in het lied komen poëzie en muziek samen. Om hier optimaal uitdrukking aan te geven hebben musici verbeeldingskracht nodig, die hen in staat stelt nuances en emoties over te brengen. De liedduo’s werken onder de bezielende leiding van de docenten en coaches aan de interpretatie en presentatie van de ingestudeerde liederen. Het resultaat van dit bijzondere proces is een grotere artistieke zeggingskracht.

Tijdens het presentatierecital op zaterdagmiddag laten de zes duo’s horen hoe zij zich in de voorgaande dagen hebben ontwikkeld. Een bijzondere ervaring voor deelnemers, docenten én publiek, ook als u de masterclass niet bijwoonde.

Het programma wordt voorafgaand aan het recital bekend gemaakt.

Vlak voor het festival leest u hier meer over de deelnemers aan de masterclass.

locatie
Grote kerkzaal / Zusterplein 12 / 3703 CB Zeist

Louise Alder heeft een prachtig heldere, gelijkmatige en glanzende lyrische sopraan, helder als kristal, evenals een warme en aantrekkelijke podiumpresentatie. Bovendien is ze emotioneel betrokken bij wat ze zingt en geeft zanglijnen vorm met een zeldzame sensitiviteit en een breed kleurenpalet.

~ Daily Telegraph

Complimenten ook voor de uitstekende pianist James Baillieu, die veel bijdroeg aan de samenstelling van het programma en speelde met bescheidenheid, sensitiviteit en verbeeldingskracht die elk aspect van zowel muziek als tekst verhelderde.

~ Rupert Christiansen (Daily Telegraph)

Delen met anderen