Winnaars

Young Artist Platform Oxford / ILFZ prijs Internationaal Vocalisten Concours

30 oktober 2021
16.00 – 18.00 uur

winnaars Young Artist Platform van het Oxford Lieder Festival 2020
Siân Dicker
sopraan
Krystal Tunnicliffepiano

winnaars ILFZ prijs van het Internationaal Vocalisten Concours 2019
Matthias Hoffmann, bas-bariton
Lisa Ochsendorf, piano

 

Het recital van vanmiddag is een dubbelconcert dat wordt verzorgd door twee prijswinnende duo’s. Voor de pauze hoort u sopraan Siân Dicker en pianist Krystal Tunnicliffe. Vorig jaar wonnen zij de prijs van het Young Artist Platform van het Oxford Lieder Festival. Hun optreden werd lovend ontvangen vanwege de rijke, volle stem van Siân en de fijnzinnige begeleiding van Krystal. Ze stelden een veelzijdig en afwisselend programma samen. Een reis vol romantiek, heftige emoties en lichtheid, precies zoals het dagelijks leven ook is. Hij voert ons niet alleen naar Oostenrijk en Frankrijk, maar ook naar Zweden, de VS, Engeland en Nederland.

Na de pauze luistert u naar bas-bariton Matthias Hoffmann en pianist Lisa Ochsendorf. Zij wonnen in 2019 tijdens het 53ste Internationaal Vocalisten Concours in ’s-Hertogenbosch de prijs van het Internationaal Lied Festival Zeist. ‘Matthias Hoffmann heeft een echte liedstem. Zijn prachtige frasering sleept je helemaal mee, goed harmoniërend met het spel van de pianiste Lisa Ochsendorf’, schreef Jordi Kooiman over hen in Operamagazine. Het programma dat zij samenstelden is origineel en boeiend: u hoort de Rückert-Lieder van Mahler afgewisseld met verwante liederen van andere componisten uit het fin de siècle.

Do not go my love

Siân Dicker, sopraan
Krystal Tunnicliffe, piano

Jean Sibelius (1865 - 1957)
Five songs op. 37
1. Den första kyssen (Runeberg)
2. Lasse liten (Topelius)
3. Soluppgång (Hedberg)
4. Var det en dröm? (Wecksell)
5. Flickan kom ifrån sin älsklings möte (Runeberg)

Camille Saint-Saëns (1835 - 1921)
Suzette et Suzon (Hugo)
Peut-être (Croze)
La sérénité (Barbier)
Guitares et mandolines (Saint-Saëns)

Hugo Wolf (1860 - 1903)
uit: Goethe Lieder
Mignon I, Heiss mich nicht reden
Mignon II, Nur wer die Sehnsucht kennt
Mignon III, So lasst mich scheinen
Mignon IV, Kennst du das Land

Der Rattenfänger

Richard Hageman (1881 - 1966)
Do Not Go My Love (Tagore)

Anna Cramer (1873 - 1968)
Flieder Op. 2 No. 2 (uit: Fünf Gedichte; Bierbaum)

Muriel Herbert (1897 - 1984)
Children's Songs (Harrison)
Merry-go-round
The Gypsies
The Tadpole
Jack Spratt
Acorn and Willow
The Bunny

Pauze

Liebst Du um Schönheit

Matthias Hoffmann, bas-bariton
Lisa Ochsendorf, piano

Gustav Mahler (1860 - 1911)
uit: Rückert-Lieder
Ich atmet‘ einen linden Duft!

Gabriel Fauré (1845 - 1924)
uit: Cinq mélodies de Venise
En sourdine (Verlaine)
C’est l’extase (Verlaine)

Gustav Mahler (1860 - 1911)
uit: Rückert-Lieder
Blicke mir nicht in die Lieder

Richard Strauss (1864-1949)
Vier Lieder op. 27
Heimliche Aufforderung (Mackay)
Morgen (Mackay)

Gustav Mahler (1860 - 1911)
uit: Rückert-Lieder
Ich bin der Welt abhanden gekommen

Reynaldo Hahn (1874-1947)
uit: Chansons grises
Paysage triste (Verlaine)
L’heure exquise (Verlaine)

Gustav Mahler (1860 – 1911)
uit: Rückert-Lieder
Um Mitternacht

Hugo Wolf (1860-1903)
uit: Eichendorff-Lieder
Nachtzauber
Verschwiegene Liebe

Gustav Mahler (1860 – 1911)
uit: Rückert-Lieder
Liebst Du um Schönheit

Siân Dicker / sopraan
Siân Dicker rondde recent haar opleiding af aan de opera-opleiding van de Guildhall School of Music & Drama. Ze wordt geroemd om haar rijke, volle stem en dramatische flair. Bekend om haar expressieve uitdrukking en oprechte contact met het publiek is ze regelmatig te horen in recitals en diverse opera’s. Ze won al vele prijzen waaronder - samen met haar duopartner Krystal Tunnicliffe - het Oxford Lieder Young Artist Platform in 2020. Ook is ze een City Music Foundation Artist en een Live Music Now musicus. Tijdens de coronapandemie werkte ze samen met goede doelen om concerten te organiseren voor verzorgingshuizen en het speciaal onderwijs.

Krystal Tunnicliffe / piano
Krystal Tunnicliffe behaalde zowel haar bachelor als master met onderscheiding aan respectievelijk het Melbourne Conservatorium of Music en de Guildhall School of Music and Drama in Londen, waar zij aansluitend een fellowship kreeg. Daarnaast studeerde zij ook aan het Franz-Schubert-Institut in Baden bei Wien waar zij lessen volgde bij onder meer Roger Vignoles, Julius Drake, Robert Holl en Elly Ameling en volgde vele masterclasses.

Ze won vele prijzen waaronder - samen met haar duopartner Siân Dicker - het Oxford Lieder Young Artist Platform in 2020. Inmiddels is zij te horen op internationale concertpodia en is een gepassioneerd pianodocent.

Matthias Hoffmann / bas-bariton
Matthias Hoffmann behaalde zijn bachelor aan de Universität für Musik und darstellende Kunst Wien, waar hij nu studeert voor zijn master bij Karlheinz Hanser and Florian Boesch. Masterclasses volgde hij onder meer bij Brigitte Fassbaender en Helmut Deutsch. Matthias Hoffmann was lid van de Internationalen Opernstudio Köln, waar hij sinds 2017 ook deel uitmaakt van het ensemble. Daarnaast studeert hij aan de Heidelberger Lied Akademie.

Als solist en liedzanger is Matthias Hoffmann regelmatig te horen op de grote concertpodia wereldwijd. In 2019 won hij samen met pianist Lisa Ochsendorf de prijs van het Internationaal Lied Festival Zeist tijdens het 53ste Internationaal Vocalisten Concours en ’s-Hertogenbosch.

Lisa Ochsendorf / piano
Lisa Ochsendorf is altijd al gefascineerd geweest door het samenspel van muziek en taal. Daarom studeerde ze naast piano aan de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst ook Frans aan de Goethe-Universität, beide in Frankfurt am Main. Ze specialiseerde zich in liedbegeleiding aan de Hochschule für Musik und Tanz in Keulen en vervolgt momenteel samen met bas-bariton Matthias Hoffmann haar studie in de postdoctorale cursus liedduo aan het Mozarteum Salzburg.

Regelmatig is Lisa Ochsendorf te horen op de grote concertpodia van Europa. In 2019 won zij samen met Matthias Hoffmann de prijs van het Internationaal Lied Festival Zeist tijdens het 53ste Internationaal Vocalisten Concours en ’s-Hertogenbosch.

Grote kerkzaal / Zusterplein 12 / 3703 CB Zeist

Tarieven / Normaal € 20,00 / Vrienden ILFZ € 18,00 / < 30 jaar € 5,00
 

Valkenburg heeft een fraaie, ranke stem, die ze met grote muzikaliteit en zuiverheid inzet, voorbeeldig begeleid door het verfijnde toucher van Lammerts van Bueren.

Recensie Erik Voermans in het Parool 26 februari 2021

Delen met anderen