At day-close in November

Oxford Song Young Artist Programme
Sebastian Hill, tenor / Will Harmer, piano

Winnaars Hugo Wolf Wettbewerb 2024
(Internationaal Lied Festival Zeist engagementsprijs)
Namen worden eind september bekend

Zondag 3 november / 15.00 - 17.00 uur
Sebastian Hill, tenor
Will Harmer, piano
© Julian Guidera

Tijdens een bezoek aan de VS in 1949 ontving Benjamin Britten een exemplaar van de Collected Poems van Thomas Hardy, een verhalenverteller bij uitstek. Acht van de werken daaruit kregen een plek in de cyclus Winter Words. Uit sommige blijkt dat Britten aangetrokken werd door de kille, winterse sferen die in de teksten worden opgeroepen, andere zijn vrolijker. Allemaal roepen ze echter levendige beelden op, als kleine, muzikale vertellingen over grote thema’s: volwassen worden, het verliezen van je onschuld, het leven en de dood, droom en werkelijkheid.

De liederen uit Winter Words worden afgewisseld met werken van Parry, Poulenc,  Hahn, Gurney en Schubert die elk vanuit een eigen perspectief aansluiten op de thematiek die in de gedichten van Hardy worden aangesneden.

Van 24 tot en met 29 september a.s. vindt het prestigieuze Hugo Wolf Wettbewerb plaats. Bariton Henk Neven – lid van ons artistieke team – reikt na de finale de Internationaal Lied Festival Zeist engagementprijs uit: een optreden tijdens ons Najaarsrecital. Zodra bekend is wie dit veelbelovende liedduo is, brengen we u hier en via onze nieuwsbrief op de hoogte.

Sebastian Hill heeft een heldere, warme en krachtige stem. Zijn vocale beheersing werd prachtig geïllustreerd met een vlekkeloze ‘messa di voce’.

programme

Oxford Song Young Artist Programme
Sebastian Hill, tenor
Will Harmer, piano


Ottorino Respighi (1879-1936)
Pioggia (uit: 6 Liriche; Pompilj)

 

Benjamin Britten (1913-1976)
uit: Winter Words (Hardy)

  1. At day-close in November
  2. Midnight on the Great Western
  3. Wagtail and Baby

 

Sir Hubert Parry (1848-1918)
My heart is like a singing bird (Rossetti)

 

Benjamin Britten (1913-1976)
uit: Winter Words (Hardy)

  1. The little old table
  2. The Choirmaster’s Burial

 

Francis Poulenc (1899-1963)
Bleuet (Apollinaire)

 

Reynaldo Hahn (1873-1947)
Néère (uit: Études latines; Leconte de Lisle)

 

Ivor Gurney (1890-1937)
I will go with my father a-ploughing (Campbell)

 

Benjamin Britten (1913-1976)
uit: Winter Words (Hardy)

  1. Proud Songsters
  2. At the Railway Station, Upway
  3. Before Life and After

 

Franz Schubert (1797-1828)
Nacht und Träume (Collin)

 

Pauze

 

Programma winnaars Hugo Wolf Wettbewerb

Nader bekend te maken

biography

Sebastian Hill / tenor

Hill studeerde onlangs af aan Magdalen College in Oxford en ontvangt een beurs van de Guildhall School of Music and Drama, waar hij studeert bij David Pollard. Daarnaast ontvangt hij beurzen van de H R Taylor Trust, Drake Calleja Trust en The Countess of Munster Trust. Hij behaalde de eerste prijs in de Patricia Routledge English Song Competition 2023 en was halve finalist in de International Handel Singing Competition. Hill trad op met vooraanstaande ensembles waaronder The Gabrieli Consort, the Orchestra of the Age of Enlightenment en de Oxford Bach Soloists. Verder was hij te horen tijdens verscheidene festivals, zoals het Festival Oude Muziek en de BBC Proms. In september maakt hij zijn zijn debuut in Wigmore Hall, met pianist Graham Johnson achter de vleugel. Momenteel zijn hij en pianist Will Harmer deelnemers van het Oxford Song Young Artist Programme.

 

Will Harmer / piano

Will Harmer is pianist, componist en vocalist. Hij was te horen tijdens het Cheltenham Festival en in zalen als St James’ Piccadilly, SJE Arts Oxford en Queen’s College Oxford. In het seizoen 21/22 was hij ‘musician-in-residence’ aan St Hilda’s College en gaf een aantal recitals in de Jacqueline Du Pré Music Building. Daarnaast was hij betrokken bij optredens met onder meer Temple Church, Oxford Youth Choirs, Primrose Hill Choirs, Cambridge Holiday Orchestra en Oxford Music Faculty.

Onlangs rondde hij zijn studie compositie af aan de Royal Academy of Music. Eerder kreeg hij al compositieopdrachten van onder meer de BBC Singers, Oxford International Song en Ludlow English Song festivals. En een aantal composities werd uitgebracht bij NMC Records. Als vocalist treedt hij regelmatig op met St Martin’s Voices.

location

Slot Zeist / Zinzendorflaan 1, 3703 CE Zeist


ticket sales

Festival Passe-Partout

Bezoek het totale festival met maar liefst 40% korting!

Single ticket

normaal tarief € 25.-
tarief < 30 jaar € 10,-

Wellicht ook interessant voor u:

share