Het kunstlied is van iedereen!

Art song belongs to everyone!

We look forward to welcoming Roderick Williams again this year as one of our performing artists and artist-in-residence. We spoke to him and everything he said radiated his enthusiasm for art song and teaching.
Geef de liedkunst door!

Pass on the art of song!

Onlangs mochten wij een nieuwe mecenas welkom heten. Ter nagedachtenis aan zijn partner besloot hij om haar liefde voor het lied door te geven aan een volgende generatie. Het festival is deze gulle gever bijzonder dankbaar voor zijn steun aan het festival en de liefdevolle herinnering aan zijn vrouw die…
In memoriam Rudolf Jansen

In memoriam Rudolf Jansen

Thursday, February 15, we received the sad news that Rudolf Jansen passed away on Monday, February 12. He was 84 years old. For over 55 years, he worked as a song pianist with well-known singers ....
De passie van Zeist

The Passion of Zeist

On Thursday 28 March, The Passion is coming to Zeist. Because singing together connects, the Internationaal Lied Festival Zeist has taken the initiative to commission a song on the occasion....
Sopraan Karola Pavone en pianist Boris Radulovic

Soprano Karola Pavone and pianist Boris Radulovic

Soprano Karola Pavone and pianist Boris Radulović participated in the very first master classes in 2016, gave a recital for emerging talent and won the first edition of the Young Artist Platform in October 2021. This gave them the opportunity to perform on stage with us again in 2022 as well as at the Oxford International Song Festival. So a lot has happened.
Bariton Tomas Kildišius en pianist Gustas Raudonius

Baritone Tomas Kildišius en pianist Gustas Raudonius

Baritone Tomas Kildišius and pianist Gustas Raudonius both participated in our master class in 2022. Admittedly with different duo partners, but there the seeds were sown for further musical cooperation. And what a collaboration it was!
Next Generation: programma voor talentontwikkeling

Next Generation: talent development programme

'You can hear the most beautiful songs at International Festival Zeist' is our motto. We want to live up to that not only now, but also in the future.
Tomas Kildišius en Ani Ter-Martirosyan winnen Young Artist Platform

Tomas Kildišius and Ani Ter-Martirosyan win Young Artist Platform

Baritone Tomas Kildišius and pianist Ani Ter-Martirosyan won the third Young Artist Platform yesterday. According to the jury, they understood the art of uniting as a duo.
Kom jij ons team versterken?

Will you join our team?

Will you join our team? Our volunteers are indispensable, because many hands make light work. Therefore, to make the festival run smoothly for visitors, we are looking for additions to our friendly and well-run team.
Stem nu voor de Zeister Vrijwilligersprijs 2023

Vote now for the Zeister Volunteer Award 2023

De nominaties van de Zeister Vrijwilligersprijzen 2023 zijn bekend. In de categorie ‘groepsprijs cultuur’ is het voltallige team van het festival genomineerd. Natuurlijk zijn we apetrots, want onze vrijwiligers zorgen er mede voor dat alles op rolletjes verloopt.
festivalproducent

festival producer

Wij zoeken een ervaren festivalproducent die secuur werkt, overzicht houdt en goed kan samenwerken. Hij/zij/hen is verantwoordelijk voor de gehele (pre)productie van het festival dat zal plaatsvinden in mei 2024. De producent is de spin in het web in deze leuke en veelzijdige functie. Je staat midden in de organisatie…
Nog één dag ...

Nog één dag ...

Morgen is het zover: dan begint het 7e Internationaal Lied Festival Zeist. De voorbereidingen zijn in volle gang en we kunnen niet wachten u weer te mogen verwelkomen.
Wijziging masterclasses 18 en 19 mei

Wijziging masterclasses 18 en 19 mei

Sarah Connolly heeft tot onze grote spijt wegens privéomstandigheden moeten afzeggen. Inmiddels is bekend dat sopraan Christine Schäfer de masterclasses van haar zal overnemen.
Het festival in de media

Het festival in de media

Hebt u ons gespot op radio en tv afgelopen weekend? U kunt de uitzendingen nog terugluisteren. En op zaterdag 13 mei staat het festival opnieuw in de belangstelling.
Programmawijziging zaterdag 20 mei

Programmawijziging zaterdag 20 mei

Tot onze grote spijt heeft Sarah Connolly wegens privéomstandigheden haar optreden op zaterdag 20 mei moeten afzeggen. Voor het avondrecital zullen zij en Imogen Cooper vervangen worden door mezzosopraan Hagar Sharvit en pianist Kunal Lahiry.
Kom alvast in de stemming

Kom alvast in de stemming

Bent u ook al aan het aftellen? En we hebben goed nieuws, want u hoeft niet tot de start van het festival te wachten om in de stemming te komen. Komend weekend krijgt u op radio en televisie namelijk al een voorproefje.
Samen zingen is leuk!

Samen zingen is leuk!

Zonder dat u er erg in hebt is het festival al aan het warmdraaien. Want afgelopen week begonnen de eerste deelnemers aan hun masterclasses voor amateurmusici.
14 mei: Wandelconcert

14 mei: Wandelconcert

Met als festivalthema Wanderlust kan het niet anders dan dat we zelf ook op pad gaan. En als over een maand de natuur in volle bloei staat is dat hét moment om in de open lucht te ontspannen en te genieten van de mooiste muziek.
17 mei: Wanderer an der Mond

17 mei: Wanderer an der Mond

Kijkt u na de kou van de winter ook zo uit naar de warmte van de zon en de dagen die langer duren? Het nodigt uit om in beweging te komen. En nu de mooie dagen weer aanbreken zullen we steeds vaker eropuit trekken om dat in de buitenlucht te…
16 mei: De Blijveling

16 mei: De Blijveling

Wanneer je op weg gaat ben je een reiziger. Wat ben je wanneer je moet vluchten en ver van huis een nieuw thuis wil vinden? Shermin Amiri vluchtte in 2011 vanuit zijn geboorteland Iran naar Nederland en noemt zichzelf een ‘blijveling’.
12 mei: Young Artist Platform

12 mei: Young Artist Platform

Het lied heeft toekomst! Want het heeft nog niets aan actualiteit ingeboet. Daarom maken we ons sterk om jonge musici, die net als wij een grote liefde voor het lied koesteren, een springplank te bieden om een groter publiek te bereiken.
18 mei: Songs of Travel

18 mei: Songs of Travel

Kijkt u ook al zo uit naar de vakantie? Of hebt u sowieso zin om op pad te gaan? In 'Songs of Travel' vertrekt de hoofdpersoon vanuit de wens om in totale vrijheid te leven.
Voorjaarsrecital met live premières

Voorjaarsrecital met live premières

Weinig repertoire voor zang en pianotrio? Dan hebt u het mis! Speciaal voor Maarten Koningsberger en The Atlantic Trio arrangeerde pianist Bas Verheijden werken van Schubert, Mahler en Vaughan Williams.
Openingsrecital met Ema Nikolovksa & Wolfram Rieger

Openingsrecital met Ema Nikolovksa & Wolfram Rieger

Er zijn van die momenten dat je terugverlangt naar een plek of tijd waar het goed was. En ook in het lied zijn weemoed en verlangen nooit ver weg. Liefde en dood, verdriet en vreugde zijn nauw met elkaar verbonden.
Zelf zingen bij Internationaal Lied Festival Zeist

Zelf zingen bij Internationaal Lied Festival Zeist

Ook jij kunt schitteren op het festivalpodium, want het Internationaal Lied Festival Zeist is er voor iedereen!
Next Generation 2023

Next Generation 2023

De liedkunst levend houden en doorgeven aan een nieuwe generatie musici én publiek is een van de grondgedachtes achter het Internationaal Lied Festival Zeist. Om dat waar te maken bieden we een ruim aanbod aan activiteiten voor professionele en amateurmusici onder de noemer Next Generation.
Elly Ameling 90 jaar

Elly Ameling 90 jaar

Elly Ameling is vandaag 90 geworden. Al vanaf het eerste uur was zij verbonden aan ons festival als onze beschermvrouwe en als docent van onze masterclass, net als dit jaar.
Kaartverkoop van start

Kaartverkoop van start

Het is zover: de kaartverkoop voor de 7e editie van het Internationaal Lied Festival Zeist start vandaag! Van vrijdag 12 tot en met zondag 21 mei geniet u maar liefst tien dagen lang van liedrecitals, de masterclass, lezingen en meer!
Wat zou ons festival zijn zonder vrijwilligers?

Wat zou ons festival zijn zonder vrijwilligers?

We overdrijven niet als we zeggen: zonder hun inzet, trouw, passie en toewijding is ons festival onbegonnen werk! We zijn dan ook ongelofelijk trots dat Mariëtte Koenders is genomineerd voor de Zeister Vrijwilligersprijzen 2022. Tot 28 november kunt u op haar stemmen.
Edison Klassiek Oeuvreprijs voor Robert Holl

Edison Klassiek Oeuvreprijs voor Robert Holl

We feliciteren Robert Holl met de toekenning van de Edison Klassiek Oeuvreprijs, die hij donderdag 6 oktober kreeg uitgereikt. Een verdiende erkenning van zijn grote betekenis voor de liedwereld en een kroon op zijn glanzende carrière als lied- en operazanger.
Najaarsrecital Harriet Burns & Ian Tindale

Najaarsrecital Harriet Burns & Ian Tindale

Aanstaande zondag is het zover: dan kunnen we, nadat we het een paar keer moesten uitstellen, eindelijk sopraan Harriet Burns en pianist Ian Tindale verwelkomen.
Jef Oomen nieuwe voorzitter

Jef Oomen nieuwe voorzitter

Met ingang van dit najaar heeft het bestuur van het Internationaal Lied Festival Zeist in Jef Oomen een nieuwe voorzitter gevonden. Wij stellen hem graag aan u voor.
Uitslag Young Artist Platform 2021

Uitslag Young Artist Platform 2021

Op vrijdag 22 oktober presenteerden zes jonge, professionele liedduo’s zich aan het publiek en een jury ...
Keuze voor jong talent

Keuze voor jong talent

Voormalig voorzitter Aat Klompenhouwer zette zich met hart en ziel in om waar hij kon jong talent de kans te bieden zich te ontwikkelen en hun carrières een impuls te geven. Het initiëren van het Young Singers Platform binnen het festival was zijn droom die dit najaar werkelijkheid wordt. Helaas…
en_GB