nieuws

13-05-JOHNSON-RENNERT-RESCH

Nieuwsbrief 12 mei

Morgen is het zover: dan begint het 6e Internationaal Lied Festival Zeist. De voorbereiding zijn in volle gang en we kunnen niet wachten u weer te mogen verwelkomen. Want u komt toch ook?

Lees meer →
Meinard Kraak_© Mel Boas

In memoriam Meinard Kraak

Afgelopen weekend overleed de Nederlandse bariton Meinard Kraak. Hij was bekend als vertolker van klassieke liederen. Als zangcoach heeft veel betekent voor vele zangers.

Lees meer →
SEIDLER-MING GEIGER-DAIN-ARMSTRONG-ALDER-BAILLIEU

Nieuwsbrief 5 mei

Soms zijn er programma’s die alles hebben: bijzondere musici, spannende repertoirekeuzes en herkenbare thema’s. Recitals die u niet mag missen dus!

Lees meer →

Nieuwsbrief 28 april

Er is voor iedereen iets te beleven tijdens ons bruisende festival, want ook amateurmusici schitteren op het festivalpodium na afloop van de masterclasses en workshops. In onze nieuwsbrief vindt u een overzicht van alle presentaties.

Lees meer →
ILFZ Vrijwilligers / foto: © Mel Boas

Kom jij ons team versterken?

Kom jij ons team versterken? Onze vrijwilligers zijn onmisbaar, want vele handen maken licht werk. Om het festival voor bezoekers soepel te laten verlopen zoeken we daarom aanvulling op ons gezellige en goed lopende team.

Lees meer →
ILFZ: Zelf zingen

Sopranen en tenoren gezocht

Er zijn nog enkele plaatsen vrij in het festivalkoor! Ben je een ervaren koorzanger en houd je van de natuur? Meld je dan aan. Want zingen doe je samen!

Lees meer →

Nieuwsbrief 21 april

Wat stelt een festival voor, wanneer het niet ook naar de toekomst kijkt? Daarom bieden we al sinds de eerste editie ruimte aan jonge, getalenteerde zangers en pianisten. Want als er iets zeker is, is het dat het lied ons bestaan weerspiegelt en ons daarom blijft ontroeren en fascineren. Hoe de huidige generatie musici dat vormgeeft in eigentijdse programma’s hoort u tijdens het winnaarsrecital, het Young Artist Platform en het presentatierecital van de masterclass.

Lees meer →

Nieuwsbrief 14 april

Je luistert naar mooie liederen en verliest jezef voor een moment. Je komt in andere sferen terecht, maakt imaginaire reizen naar verre oorden of er komen dierbare herinneringen boven. Allemaal opgeroepen door woorden en melodieën. Een dag om dat bij uitstek te ondervinden is zaterdag 14 mei.

Lees meer →
LAURENCE KILSBY

Laurence Kilsby vervangt Christoph Prégardien

Wegens privéomstandigheden wordt Christoph Prégardien op zaterdagavond 14 mei vervangen door de jonge en veelbelovende tenor Laurence Kilsby. Wij zijn blij dat hij op zo korte termijn bereid is gevonden naar Zeist te komen en samen met Hans Eijsackers het volledige programma overneemt.

Lees meer →
13-05-JOHNSON-RENNERT-RESCH

Nieuwsbrief 7 april

Reizen kun je tegenwoordig op de meest uiteenlopende manieren, maar reizen door de tijd kan alleen met kunst. Met de mooiste liederen van bijvoorbeeld Mozart, Schubert, Schumann, Wolf en Brahms. Met werken van de eerste drie openen we dit jaar het festival: een speelse liederenavond, voor u samengesteld door niemand minder dan Graham Johnson.

Lees meer →
DEGOUT-PLANES

Nieuwsbrief 31 maart

Wie heeft niet ooit verzucht, als idealen werden overschaduwd door de feiten: ‘Tussen droom en daad staan wetten en praktische bezwaren’? Deze regel is een van de meest geciteerde uit het werk van Willem Elschot. Maar de daaropvolgende regels zijn velen onbekend: ‘en ook weemoedigheid, die niemand kan verklaren …’ Ze geven goed weer welke wereld van verschil ligt tussen onze dromen en de werkelijkheid van alledag.

Lees meer →
15-05-SEIDLER-GEIGER

Nieuwsbrief 24 maart

Nu we weer volop kunnen genieten van de mooiste liederen, hebben we ook eindelijk de kans om aanstormend talent aan u voor te stellen. Jonge, veelbelovende musici, die al hoge ogen scoorden, maar nog relatief onbekend zijn.

Lees meer →
ILFZ: Zelf zingen

Nieuwsbrief 17 maart

Het Internationaal Lied Festival Zeist is er voor iedereen, want zingen doe je samen! Nieuwsgierig naar wat er allemaal te beleven en te doen is tijdens het festival? Kom dan naar de Inspiratiedag op zaterdag 2 april in het Torenlaan Theater.

Lees meer →
ILFZ: Winterreise met Robert Holl en David Lutz / 19.03.2022

Nieuwsbrief 10 maart

Vandaag viert onze artistiek leider Robert Holl zijn 75e verjaardag. Een mijlpaal die ook wij niet ongemerkt voorbij willen laten gaan. Daarom organiseren we een recital om dat luister bij te zetten.

Lees meer →
Henk Neven Hans Eijsackers

Nieuwsbrief 3 maart

Hebt u het wel eens meegemaakt? Je maakt een reis om nieuwe ervaringen op te doen, geniet van landschappen die we hier niet kennen, snuift nieuwe geuren en kleuren op en dan ineens begint nieuwe energie te stromen.

Lees meer →
20-05-ALDER-BAILLIEU

Nieuwsbrief 24 februari

In deze tijd is het de gewoonste zaak van de wereld om verre reizen te maken naar exotische bestemmingen, maar dat was niet altijd zo.

Lees meer →
ILFZ: Zelf zingen

Nieuwsbrief 17 februari

Het Internationaal Lied Festival Zeist is er voor iedereen! Heb jij altijd al een masterclass willen volgen? Wil je werken aan je performance of gewoon lekker zingen voor publiek? Er is keuze genoeg.

Lees meer →
ILFZ 2022 festivalbeeld_nieuwsbrief

Nieuwsbrief 10 februari

De kaartverkoop voor de 6e editie van het festival is gestart! Geniet van 13 t/m 22 mei van maar liefst 14 recitals, 16 openbare masterclass-sessies, 4 lezingen, een meezingconcert en meer!

Lees meer →
ILFZ: Winterreise met Robert Holl en David Lutz / 19.03.2022

Nieuwsbrief 27 januari

Als sinds jaar en dag woont en werkt Robert Holl in Oostenrijk, maar zijn 75ste verjaardag viert hij in Nederland! Om die gelegenheid luister bij te zetten, zingt hij op zaterdag 19 maart Schuberts Winterreise in TivoliVredenburg. Aan de vleugel David Lutz, met wie hij al zijn hele leven samenwerkt.

Lees meer →
ILFZ: Katharine Dain & Sam Armstrong / Regards sur l'infini

Nieuwsbrief 23 december

Natuurlijk hopen we u volgend jaar opnieuw te mogen begroeten, dus houd vrijdag 13 tot en met zondag 22 mei alvast vrij in uw agenda. Want dan vindt de 6e editie van ons festival plaats met, zoals u van ons gewend bent, de mooiste liederen uitgevoerd door wereldsterren en rising stars.

Lees meer →
ILFZ 2022 festivalbeeld_nieuwsbrief

Nieuwsbrief 2 december

Het is een tijdje stil geweest van onze kant, maar dat betekent geenszins dat we stil hebben gezeten. Achter de schermen zijn we volop bezig met de voorbereiding van de zesde editie van het festival die, zoals u van ons gewend bent, plaatsvindt in mei.

Lees meer →

Winterreise – Robert Holl 75 jaar

Op 19 maart 2022 vieren het Internationaal Lied Festival Zeist en de Schubert Stichting de 75e verjaardag van de wereldberoemde zanger Robert Holl, die samen met pianist David Lutz Winterreise ten gehore zal brengen.

Lees meer →

Uitslag Young Artist Platform 2021

Op vrijdag 22 oktober presenteerden zes jonge, professionele liedduo’s zich aan het publiek en een jury …

Lees meer →
Concertzender Actueel

In de media

Concertzender Actueel besteedde woensdag 2 juni aandacht aan de online festivaldag.

Lees meer →
10 mei 2021: Avondconcert NPO Radio 4 met Henk Neven, Hans Eijsackers, Helena Koonings en Heleen Vegter

Voorjaarsconcert NPO Radio 4

Maandag 10 mei in het Avondconcert: Henk Neven, Hans Eijsackers, Helena Koonings en Heleen Vegter geven voorproefje van het festival in oktober.

Lees meer →

Keuze voor jong talent

Voormalig voorzitter Aat Klompenhouwer zette zich met hart en ziel in om waar hij kon jong talent de kans te bieden zich te ontwikkelen en hun carrières een impuls te geven. Het initiëren van het Young Singers Platform binnen het festival was zijn droom die dit najaar werkelijkheid wordt. Helaas was het hem niet gegund de eerste editie ervan mee te maken. Kort voor zijn overlijden in september gaf hij nog dit interview.

Lees meer →