nieuws

Mariete Koenders_(c) Erik Kottier

Nieuwsbrief 17 november

Wat zou ons festival zijn zonder vrijwilligers? We overdrijven niet als we zeggen: zonder hun inzet, trouw, passie en toewijding is ons festival onbegonnen werk! We zijn dan ook ongelofelijk trots dat Mariëtte Koenders is genomineerd voor de Zeister Vrijwilligersprijzen 2022. Tot 28 november kunt u op haar stemmen.

Lees meer →
EDISON_Robert Holl-1200x800

Nieuwsbrief 13 oktober

We feliciteren Robert Holl met de toekenning van de Edison Klassiek Oeuvreprijs, die hij donderdag 6 oktober kreeg uitgereikt. Een verdiende erkenning van zijn grote betekenis voor de liedwereld en een kroon op zijn glanzende carrière als lied- en operazanger.

Lees meer →

Nieuwsbrief 6 oktober

Aanstaande zondag is het zover: dan kunnen we, nadat we het een paar keer moesten uitstellen, eindelijk sopraan Harriet Burns en pianist Ian Tindale verwelkomen.

Lees meer →
HEIMKEHR_Harriet Burns-Ian Tindale

Nieuwsbrief 22 september

Hebt u het recital Heimkehr op zondag 9 oktober al in uw agenda staan? Het is een kans die u niet mag missen, want sopraan Harriet Burns en pianist Ian Tindale zijn drukker dan ooit! Het is dus maar de vraag wanneer u opnieuw de kans krijgt hen te komen beluisteren!

Lees meer →
RISING STARS LIEDRECITAL

Nieuwsbrief 8 september

‘Grijp vooral de kans om Harriet Burns en Ian Tindale op zondag 9 oktober live te kunnen horen!’, zegt onze nieuwe voorzitter.

Lees meer →
Jef Oomen - ILFZ

Jef Oomen nieuwe voorzitter

Met ingang van dit najaar heeft het bestuur van het Internationaal Lied Festival Zeist in Jef Oomen een nieuwe voorzitter gevonden. Wij stellen hem graag aan u voor.

Lees meer →
ILFZ Vrijwilligers / foto: © Mel Boas

Kom jij ons team versterken?

Kom jij ons team versterken? Onze vrijwilligers zijn onmisbaar, want vele handen maken licht werk. Om het festival voor bezoekers soepel te laten verlopen zoeken we daarom aanvulling op ons gezellige en goed lopende team.

Lees meer →

Uitslag Young Artist Platform 2021

Op vrijdag 22 oktober presenteerden zes jonge, professionele liedduo’s zich aan het publiek en een jury …

Lees meer →
Concertzender Actueel

In de media

Concertzender Actueel besteedde woensdag 2 juni aandacht aan de online festivaldag.

Lees meer →
10 mei 2021: Avondconcert NPO Radio 4 met Henk Neven, Hans Eijsackers, Helena Koonings en Heleen Vegter

Voorjaarsconcert NPO Radio 4

Maandag 10 mei in het Avondconcert: Henk Neven, Hans Eijsackers, Helena Koonings en Heleen Vegter geven voorproefje van het festival in oktober.

Lees meer →

Keuze voor jong talent

Voormalig voorzitter Aat Klompenhouwer zette zich met hart en ziel in om waar hij kon jong talent de kans te bieden zich te ontwikkelen en hun carrières een impuls te geven. Het initiëren van het Young Singers Platform binnen het festival was zijn droom die dit najaar werkelijkheid wordt. Helaas was het hem niet gegund de eerste editie ervan mee te maken. Kort voor zijn overlijden in september gaf hij nog dit interview.

Lees meer →