Geloof, hoop en liefde

start: woensdag 22 mei / diverse data

Maarten Koningsberger, zangdocent
Bas Verheijden, piano

Zingen is verhalen vertellen. Dat wordt nog wel eens vergeten. Elk lied, hoe kort ook, vertelt een verhaal. Dat begint al bij de dichter en zijn gedicht, maar de muziek vertelt óók een verhaal en vaak begint dat verhaal al vóór de zanger heeft ingezet.  De pianopartij speelt een essentiële rol in de schildering van de tekst, geeft er kleur en diepte aan, leidt in, illustreert, ondersteunt, (bege)leidt en gidst de zanger. In deze masterclass gaan we in op het verhaal en hoe dat verteld wil worden: wat gebeurt er? Hoe heeft Schubert dat vormgegeven en hoe communiceer je dat het beste? Bariton Maarten Koningsberger en pianist Bas Verheijden duiken met jou de diepte in én helpen je het te blijven overzien zodat jij het verhaal zo goed mogelijk over kunt brengen. Welke liederen uit Schuberts eindeloze oeuvre je kiest is vrij.

Deze masterclass bied je de kans om je op alle fronten te verdiepen in het werk van Schubert. Bariton Maarten Koningsberger coacht je bij de interpretatie van de tekst en het gebruik van de juiste zangtechniek. Pianist Bas Verheijden begeleid je op de vleugel en legt uit op welke manier Schubert met de pianopartij de tekst ondersteunt en mede vormgeeft. Het resultaat is dat je je veel comfortabeler gaat voelen wanneer je liederen van Schubert uitvoert. Het is ook mogelijk dat je als liedduo (zanger-pianist) aan deze masterclass deelneemt, waarbij Maarten Koningsberger de zanger coacht en Bas Verheijden de pianist. Zondagmiddag 26 mei sluit je de masterclass af met een concert.

praktisch

Openbare masterclasses
Woensdag 22 mei / 10.00 – 15.00 uur / locatie A
Woensdag 22 mei / 15.00 – 15.30 uur / napraten a.d.h.v. vragen uit het publiek / locatie A
Vrijdag 24 mei / 10.00 – 15.00 uur / locatie B
Vrijdag 24 mei / 15.00 – 15.30 uur / napraten a.d.h.v. vragen uit het publiek / locatie B

Presentatierecital
Zondag 26 mei / locatie C
14.00 – 14.30 uur podiumrepetitie
15.00 – 16.00 uur presentatierecital

aanmelden en kosten

Kosten
€ 225,00 per persoon
€ 400,00 per liedduo (zanger-pianist)
maximaal 6 deelnemers

Aanmelden
Meld je aan door uiterlijk zondag 3 maart het aanmeldformulier in te vullen, waarin je aangeeft aan welke drie liederen van Franz Schubert je zou willen werken. Op basis van een geluidsopname selecteren de docenten zes zangers of liedduo’s (zanger-pianist) voor deelname. In de week van 18 maart hoor je of je geplaatst bent. Daarna stem je met de docenten af met welke twee van de drie liederen je aan de slag gaat. Voor de betaling van de kosten ontvang je een factuur.

Bij je inschrijving ontvang je één vrijkaart voor een recital naar keuze en een passe-partout voor de openbare masterclasses voor professionals.

locatie

locatie A / openbare masterclass
Torenlaan Theater / Torenlaan 38, 3701 VK Zeist

locatie B / openbare masterclass
Koetshuys Evangelische Broedergemeente / Zusterplein 2, 3703 CB Zeist

Locatie C / presentatierecital
Kleine Zaal Evangelische Broedergemeente / Zusterplein 20, 3703 CB Zeist

Aanmelden

aanmelden

€ 225,00 per persoon
€ 400,00 per liedduo (zanger-pianist)
maximaal 6 zangers

De aanmelding voor deze masterclass is gesloten.

Deel met anderen:

nl_NL