next generation
hét podium voor jong talent

Next Generation richt zich op jonge liedkunstenaars van over de hele wereld. Onder die noemer scharen we de Masterclass, het Young Artist Platform én internationale samenwerkingen gericht op uitwisseling en het bieden van podiumervaring bij collegafestivals. 

het lied in de toekomst

De liedkunst levend houden, doorgeven aan een nieuwe generatie musici én publiek en bijdragen aan vernieuwing, dat is de grondgedachte waarop Internationaal Lied Festival Zeist is gebouwd. Talentontwikkeling is dan ook een van de pijlers onder het festival en er onlosmakelijk mee verbonden. Om dat waar te maken biedt het een kleurrijk palet aan activiteiten aan jonge, (pre)professionele zangers en pianisten, die klaar staan om de sprong naar een groter publiek te maken.

international masterclass voor liedduo's

international masterclass voor liedduo's

Al sinds het eerste festival worden jaarlijks zes liedduo’s na een selectieperiode toegelaten tot onze intensieve, zevendaagse masterclass.
young artist platform

young artist platform

In 2021 introduceerde het festival een nieuw element: het Young Artist Platform. Een auditie waarin zes jonge, getalenteerde duo’s uit binnen- en buitenland meedingen naar twee engagementsprijzen.
nl_NL