Hans en de draak

vrijdag 24 mei / 10.45 - 11.45 uur

Annemiek van der Ven, koordirigent
Matthijs Overmars, piano
Eric Borrias, verteller

Scholenproject 2023
© Mel Boas
Scholenproject 2023
© Mel Boas
Scholenproject 2023
© Mel Boas

Festival Passe-Partout

Bezoek het totale festival met maar liefst 40% korting!
€ 343,- i.p.v. € 571,-

Toegangskaart(en)

  • enkele kaart normaal € 0,-
biografie

Annemiek van der Ven / koordirigent
Annemiek van der Ven rondde haar studie Docent Muziek, met als bijvak klassieke zang, af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en behaalde cum laude het diploma koordirectie aan het Conservatorium van Amsterdam. Als eerste alt maakte ze een aantal jaren deel uit van het female a capella ensemble Wishful Singing.
Vanaf haar studietijd leidde Annemiek diverse koren in verschillende genres. Zij was de vaste dirigent van het VUkoor en het vocaal ensemble The Gents. Van der Ven was als muziekpedagoog en dirigent verbonden aan Vocaal Talent Nederland. Momenteel volgt zij een PABO-opleiding en is werkzaam als leerkracht op de Zeister Vrije School.

 

Matthijs Overmars / piano
Matthijs Overmars studeerde schoolmuziek en koordirectie aan het Conservatorium van Utrecht. Tijdens zijn studie richtte hij met vier medestudenten de a capellagroep Intermezzo op, die uitgroeide tot een professioneel en internationaal gewaardeerd vocaal ensemble met een eigen concept en signatuur.
De afgelopen jaren was Overmars werkzaam als koordirigent, docent muziek, koorzang, handvaardigheid en fluitenbouw aan de Zeister Vrije School. Eerder was hij ook verbonden aan Academie De Wervel, Hogeschool Helicon, het Zeister Kamerkoor en als docent aan de meerjarige dirigentenopleiding van het Utrechts Centrum voor de Kunsten. In 2010 startte hij het projectkinderkoor Spring.

 

Eric Borrias / verteller
Eric Borrias had al jong een voorliefde voor het vertellen van verhalen en toneelspel. Op de middelbare school richtte hij een eigen cabaretgroep op en speelde in een amateurtoneelgezelschap. In de jaren 90 ontwikkelt Borrias zich tot fulltime verhalenverteller en sluit zich uiteindelijk aan bij Het Verteltheater, waar hij met bewerkingen van beroemde kinderboeken veel succes oogst. Daarnaast was hij te horen op grote vertelfestivals in Europa. Sinds de solovoorstelling Binnen de Poorten over Jules Schelvis – overlever van vernietigingskamp Sobibor – treedt hij regelmatig op bij herdenkingen, symposia en tentoonstellingen over de Tweede Wereldoorlog. Voor Binnen de Poorten ontving hij de Rachel Borzykowski-penning, een blijk van waardering van de Stichting Sobibor. Inmiddels is Borrias steeds vaker actief als vertelcoach, regisseur en stemacteur.

locatie

Grote kerkzaal / Zusterplein 12 / 3703 CB Zeist

 

Verhalen in alle vormen en kleuren vormen de rode draad tijdens het festival, want iedereen heeft een onbedwingbare behoefte aan verhalen: om ze te vertellen of om ze te horen. Bij het scholenproject is dat het sprookje van Hans en de draak uit Sprookjes van de Lage Landen. Verhalenverteller Eric Borrias bewerkte het tot een eigentijds verhaal. Mary Heylema schreef de tekst voor het projectlied en Matthijs Overmars zette het op muziek.

Het doel van het scholenproject is het zangplezier en het zangtalent van leerlingen te stimuleren en te ontwikkelen, door met alle deelnemende scholen dertien liederen in te studeren en te werken aan een bijzondere voorstelling. Want samen zingen is de basis van de muzikale ontwikkeling. José Scholte en de muziekleraren van de eigen school startten begin maart met de zanglessen op school om de liederen in te studeren. Op iedere school gaf muziekdocent Heiko de Jonge een bodypercussieworkshop.

Vlak voor het festival is er op elke school een repetitie o.l.v. koordirigent Annemiek van der Ven met Matthijs Overmars aan de piano. Op vrijdagochtend 24 mei kunt u de feestelijke voorstelling bijwonen in de Grote kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente, als afsluiting van dit bijzondere project.

Eric Borrias vertelt het verhaal Hans en de draak, ruim 210 leerlingen van vijf scholen in Zeist en Bilthoven zingen de liederen onder leiding van koordirigent Annemiek van der Ven en met aan de piano Matthijs Overmars. Het wordt een onvergetelijke ervaring!

nl_NL