Later als ik groot ben

vrijdag 24 mei / 14.30 - 15.30 uur

Annelies van Gerven , zangdocent
Lidwien Boumans, pianodocent

© Mel Boas

Festival Passe-Partout

Bezoek het totale festival met maar liefst 40% korting!
€ 343,- i.p.v. € 571,-

Toegangskaart(en)

  • enkele kaart normaal € 0,-
biografie

Annelies van Gerven / zangdocent
Annelies van Gerven studeerde zang aan het Conservatorium van Utrecht. Tijdens het tweede Internationaal Concours voor Liedbegeleiders in 1988 behaalde zij samen met pianiste Lidwien Boumans de prijs voor het beste Nederlandse duo. Voor Van Gerven is lesgeven een grotere passie dan zelf op het podium te staan. Zij geeft les aan jong en oud in zowel klassiek- als musicalrepertoire. Bij het KunstenHuis Idea afdeling muziek in Zeist leidde ze bijna dertig jaar Het Zangtheater. Voor haar geldt dat er niets leukers is, dan van je hobby je vak maken.

 

Lidwien Boumans / pianodocent
Lidwien Boumans studeerde piano aan het Utrechts Conservatorium bij Herman Uhlhorn en liedbegeleiding bij Thom Bollen. Met zangeres Annelies van Gerven won ze de prijs voor het beste Nederlandse duo bij het Internationaal Liedbegeleiders Concours. Zangles kreeg zij bij Michel de Kort.
Boumans was correpetitor bij Meinard Kraak, haar grote mentor en inspirator in poëzie en muziek. Ze werd een veelgevraagd liedbegeleidster bij concerten en concoursen. Zij bedacht de Liedklas voor amateurduo’s. In haar eigen muziekbedrijf De Toetsenhoek geeft ze pianoles en coacht liedduo’s. Daarnaast zingt ze in Huis van de Weemoed door haarzelf vertaalde Portugese fado en eigen Nederlandstalig werk.

locatie
Kleine kerkzaal / Zusterplein 20 / 3703 CB Zeist

Tijdens dit presentatierecital vertellen zes liedduo’s verhalen vanuit het perspectief opgroeien en terugkijken, zoals ouders en kinderen dat doen. Verhalen over hoe het leven was, is en mogelijk nog wordt. Hoe is het om ‘met de kennis van nu’ terug te kijken naar je jeugd? Of met de blik van een vader of moeder te kijken naar je kind? En hoe beziet een kind de wereld om zich heen?

Deze perspectieven komen bijvoorbeeld naar voren in bekende liedcycli als: Frauenliebe und -Leben van Schumann, Kindertotenlieder van Mahler, Wiegenlieder van Eisler, Hermitsongs van Barber, I hate music van Bernstein of La courte Paille van Poulenc.

Onder leiding van zangdocent Annelies van Gerven en pianodocent Lidwien Boumans werkten de duo’s in drie besloten masterclasses aan tekstbegrip, zang- en pianotechniek, samenspel en presentatie. In dit presentatierecital gaan de deelnemers de uitdaging aan om voor publiek te laten horen wat zij als liedduo hebben geleerd.

nl_NL