Balladen

zondag 19 mei / 17.00 - 18.00 uur

Cas Jönsthövel, taalkundige

Cas Jönsthövel, taalkundige

Festival Passe-Partout

Bezoek het totale festival met maar liefst 40% korting!
€ 343,- i.p.v. € 571,-

Dagkaart(en)

Dagkaart € 62,- ipv € 78,-.

  • middagrecital Une parole de tes lêvres
  • lezing Balladen
  • avondrecital Tales of the unexpected

Losse kaart(en)

  • enkele kaart € 0,-
biografie

Cas Jönsthövel / taalkundige
Cas Jönsthövel is specialist op het gebied van uitspraak en interpretatie van het gezongen Duits. Al tijdens zijn studie Duitse Taal en Letteren legde hij zich toe op uitspraak, drama en poëzie. Naast een jarenlange leservaring bouwde hij een brede muzikale ervaring op als koor- en ensemblezanger en deed hij theatrale ervaring op als speler.
Hij werkte mee aan liedinterpretatieklassen met onder anderen Margreet Honig, Frans Huijts, Maarten Koningsberger, Henk Guittart en Robert Holl. Daarnaast was hij enkele jaren docent bij de Gesangssommer Ins van Margreet Honig en verleent jaarlijks zijn medewerking aan festival Vocallis. Van 1998 tot 2021 was hij werkzaam bij Codarts Rotterdam.

locatie
Kleine kerkzaal / Zusterplein 20 / 3703 CB Zeist

Cas Jönsthövel is specialist Duitse taal en letteren. Tijdens zijn lezing gaat hij in op de ballade als genre binnen de liedkunst en de poëzie door de eeuwen heen. Deze lezing vormt een mooie inleiding op het avondrecital Tales of the unexpected met bariton Henk Neven, pianist Hans Eijsackers en verteller Olga Zuiderhoek.

nl_NL