Masterclass dinsdagochtend

dinsdag 21 mei / 10.15 - 12.45 uur

Roderick Williams, bariton
Roger Vignoles, piano

Roderick Williams, bariton
© Theo Williams
Roger Vignoles, piano
© Ben Ealovega

Festival Passe-Partout

Bezoek het totale festival met maar liefst 40% korting!
€ 343,- i.p.v. € 571,-

Dagkaart(en)

Dagkaart € 47,- ipv € 59,-.

  • masterclass ochtendsessie
  • masterclass middagsessie
  • avondrecital De Troubadour 

Losse kaart(en)

  • enkele kaart normaal € 10,-
  • enkele kaart < 30 jaar € 0,- 
biografie

Roderick Williams / bariton – jury Young Artist Platform – docent masterclass
Roderick Williams is een van de meest geliefde baritons van dit moment. Hij vertolkt een breed repertoire – van barok tot hedendaagse muziek – en treedt wereldwijd op als operazanger en solist in concertzalen en op festivals. In 2023 trad hij op tijdens de kroningsplechtigheid van Charles III in de Westminster Abbey.
Behalve uitvoerend musicus, is hij ook een gevestigd componist. Zijn werken gingen in première tijdens concerten en liveoptredens op de Britse radio. Dit jaar componeert Williams het verplichte werk voor het Young Artist Platform, waar hij ook plaatsneemt in de jury. In 2022 trad hij voor het eerst op tijdens het festival en was ook in dat jaar docent aan onze masterclass. Zijn manier van werken met jonge musici stal toen al de harten van studenten en publiek.
Momenteel is Williams singer-in-residence voor Music in the Round in Sheffield, waar hij concerten verzorgt en leidinggeeft aan dynamische en innovatieve leer- en participatieprojecten die amateurzangers van alle leeftijden kennis laten maken met het uitvoeren van klassiek liedrepertoire.

 

Roger Vignoles / piano – docent masterclass
Gedurende zijn bijna vijf decennia omspannende carrière is Roger Vignoles een van de meest gevraagde en geliefde liedpianisten van onze tijd geworden. Hij trad wereldwijd op alle belangrijke podia en festivals op met gerenommeerde musici als Florian Boesch, Bernarda Fink, Kiri te Kanawa en Mark Padmore. Ook nam hij verscheidene cd’s op.
Naast zijn volle concertagenda, is Vignoles ook een toegewijd docent en coach voor jonge zangers en pianisten. Hij geeft regelmatig masterclasses en workshops in Europa, Scandinavië en de VS. Dit jaar verleent hij ook zijn medewerking aan onze masterclass.

locatie

Roderick Williams: Kleine kerkzaal / Zusterplein 20 / 3703 CB Zeist

Roger Vignoles: Grote kerkzaal / Zusterplein 12 / 3703 CB Zeist

Voor beginnende liedduo’s is het van doorslaggevend belang om in ontwikkeling te blijven na afloop van hun studie. De masterclass voorziet daarin. Deze voor het publiek toegankelijke interpretatiecursus behandelt zanger en pianist als gelijkwaardig en een onlosmakelijke eenheid. Een dergelijke benadering is uniek, gelet op de dikwijls eenzijdige aandacht voor de zanger. Beide musici vergroten daardoor als duo hun artistieke zeggingskracht. De docenten belichten zowel de zang- als de pianopartij en tonen aan dat een pianist een zanger wel degelijk kan stimuleren door impulsen te geven of door juist tegengestelde kleuren aan te brengen. De kennis en ervaring die zij inbrengen verlenen de masterclass bij voorbaat een bijzonder karakter. De masterclass sluit op zaterdag 25 mei af met een presentatierecital.

Het festivalthema loopt als een rode draad ook door de masterclass heen. De masterclass bestaat uit twee sessies per dagdeel, waarvan de meeste openbaar zijn.

Tijdens de besloten sessie wordt met de deelnemers gewerkt aan hun podiumpresentatie.

nl_NL