Masterclass vrijdagmiddag

vrijdag 24 mei / 14.00 - 16.30 uur / LET OP! Afwijkende tijden, zie locatie

Bernarda Fink, mezzosopraan
Hans Eijsackers, piano

Bernarda Fink, mezzosopraan
© Shirley Suarez
Hans Eijsackers, piano
© Marco Borggreve

Festival Passe-Partout

Bezoek het totale festival met maar liefst 40% korting!
€ 343,- i.p.v. € 571,-

Dagkaart(en)

Dagkaart € 47,- ipv € 59,-.

  • masterclass ochtendsessie
  • masterclass middagsessie
  • talkshow
  • avondrecital Mythen en Sagen

Losse kaart(en)

  • enkele kaart normaal € 10,-
  • enkele kaart < 30 jaar € 0,- 
biografie

Bernarda Fink / mezzosopraan – docent masterclass
Bernarda Fink is een veelgevraagd zangeres die wordt geroemd om de veelzijdigheid van het repertoire dat zij brengt en dat uiteenloopt van oude muziek tot 20e-eeuwse werken. Ze werkte samen met vooraanstaande orkesten als het Koninklijk Concertgebouworkest en met dirigenten als Daniel Barenboim, Riccardo Chailly en Nicolaus Harnoncourt. Daarnaast vertolkte ze verscheidene operarollen bij de belangrijkste operahuizen in Europa en geeft regelmatig liedrecitals. In 2016 gaf ze een gedenkwaardig recital tijdens de eerste editie van het festival. Veel van de cd-opnamen waaraan zij haar medewerking verleende vielen in de prijzen.
Fink geeft ook masterclasses aan onder andere de Wiener Meisterkurse en aan het Franz-Schubert-Institut in Baden bei Wien. Verder was ze jurylid bij diverse concoursen.

 

Hans Eijsackers / piano – artistiek leider – jury Young Artist Platform – docent masterclass
Hans Eijsackers studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en de European Mozart Academy in Kraków. Zijn docenten waren Gérard van Blerk, Jan Wijn en György Sebök. Hij won prijzen bij het Europees Pianoconcours en ontving de Zilveren Vriendenkrans van het Concertgebouw. Momenteel is hij professor aan de Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf, waar hij aan de wieg stond van de Master Liedgestaltung.
Eijsackers treedt veelvuldig op als solist, kamermusicus en liedbegeleider en vormt een bevlogen liedduo met Henk Neven. Daarnaast is hij als jurylid en masterclassdocent regelmatig te gast in binnen- en buitenland en is artistiek leider van het van het Internationaal Studenten LiedDuo Concours in Groningen. Sinds 2022 vormt hij samen met Henk Neven de artistieke leiding van het festival.

locatie

Bernarda Fink: 14.00 – 16.30 uur / Kleine kerkzaal / Zusterplein 20 / 3703 CB Zeist

Hans Eijsackers: 14.30 – 16.30 uur / Grote kerkzaal / Zusterplein 12 / 3703 CB Zeist

Voor beginnende liedduo’s is het van doorslaggevend belang om in ontwikkeling te blijven na afloop van hun studie. De masterclass voorziet daarin. Deze voor het publiek toegankelijke interpretatiecursus behandelt zanger en pianist als gelijkwaardig en een onlosmakelijke eenheid. Een dergelijke benadering is uniek, gelet op de dikwijls eenzijdige aandacht voor de zanger. Beide musici vergroten daardoor als duo hun artistieke zeggingskracht. De docenten belichten zowel de zang- als de pianopartij en tonen aan dat een pianist een zanger wel degelijk kan stimuleren door impulsen te geven of door juist tegengestelde kleuren aan te brengen. De kennis en ervaring die zij inbrengen verlenen de masterclass bij voorbaat een bijzonder karakter. De masterclass sluit op zaterdag 25 mei af met een presentatierecital.

Het festivalthema loopt als een rode draad ook door de masterclass heen. De masterclass bestaat uit twee sessies per dagdeel, waarvan de meeste openbaar zijn.

Tijdens de besloten sessie wordt met de deelnemers gewerkt aan hun podiumpresentatie.

nl_NL