Muziek uit Armenië

zondag 26 mei / 14.00 - 14.30 uur

Het Festivalkoor zingt Muziek uit Armenië o.l.v. koordirigent Inge van Keulen en m.m.v. Fred Abbingh op accordeon en piano en Madat Jeremian op dhol (Armeense handtrom).

© Mel Boas

Festival Passe-Partout

Bezoek het totale festival met maar liefst 40% korting!
€ 343,- i.p.v. € 571,-

Toegangskaart(en)

  • enkele kaart normaal € 0,-
biografie

Inge van Keulen / koordirigent
Inge van Keulen studeerde zang aan het conservatorium Helicon bij Mariola Niedzielska, en volgde daarnaast lessen bij Christiaan Boele en Rebecca Stewart. In 2016 voltooide ze de applicatieopleiding koordirectie voor vakmusici aan het Utrechts Conservatorium, waar zij les had van Fokko Oldenhuis en Rob Vermeulen.  Vanuit de wens om zichzelf uit te dagen en door zingen dieper tot de kern te komen en anderen aan te moedigen dat ook te doen, volgde zij diverse lessen en cursussen in onder meer solozang, barokmuziek, methodiek lichte muziek en muziekfenomenologie. Inge is onder meer actief als zangeres, koordirigent en organiseert meezingochtenden in theaters.

 

Fred Abbingh / accordeon
Fred Abbingh studeerde schoolmuziek aan het Utrechts Conservatorium, maar legde zich gaandeweg toe op wereldmuziek. Hij is dansbegeleider, accordeonist, pianist en koordirigent met een breed repertoire. Zo speelt hij muziek uit de Balkan, tango’s, Griekse ‘blues’ en Latijns-Amerikaans volksmuziek. Overal waar gezongen wordt vindt hij inspiratie. Abbingh is koordirigent van Wereldvrouwenkoor Bianca C. en gemengde wereldmuziekkoor Cantaremos uit Utrecht.
Met Laura Hassler – oprichter en directeur van Musicians without Borders – organiseerde hij uitvoeringen van het Armeens Oratorium van Avedisian en Canto General van Neruda en Theodorakis. Daarnaast is hij te horen in concerten met uiteenlopende ensembles.

locatie

Grote kerkzaal / Zusterplein 12 / 3703 CB Zeist

Armenië is een betoverende land in de Kaukasus, het land met de berg Ararat, waarop Noach met zijn Ark strandde, een wereldwijd bekend verhaal. De Armeniërs beschreven hun land, cultuur en religie in een uniek alfabet in de prachtigste geïllustreerde manuscripten. Het Festivalkoor laat de schitterende Armeense volksmuziek klinken die door Fred Abbingh werd gearrangeerd. Tijdens dit presentatierecital speelt hij mee op accordeon of piano. Madat Jeremian, Armeniër van geboorte, begeleidt het koor op dhol, een Armeense handtrom.

Dat muziek verbindt blijkt wel uit het de bijzondere samenwerking met Armeense vluchtelingen uit Driebergen bij dit project. Zij hielpen het koor op weg met de taal en uitspraak van het Aramees.

nl_NL