Muzikaal verhaal

maandag 20 mei / 19.30 - 20.45 uur

Utrechts Jeugdkoor, Kleinkoor Stichtse Vrije School, Minko Hulscher, piano
Matthew Pryymak, elektrische gitaar, Timen De Bruijne, cello, Wendel De Bruijne, viool, Bas Verheijden, piano, Natasja Douma, piano, Anita Van Soest, presentatie

Jongeren onderweg 2023
© Mel Boas
Jongeren onderweg 2023
© Mel Boas
Jongeren onderweg 2023
© Mel Boas

Festival Passe-Partout

Bezoek het totale festival met maar liefst 40% korting!
€ 343,- i.p.v. € 571,-

Toegangskaart(en)

  • enkele kaart normaal € 15,-
  • enkele kaart < 30 jaar € 0,- 
programma

Minko Hulscher, piano

Frédéric Chopin (1810 – 1849)
Nocturne in e-mineur op. 9 nr. 2

***

Mattew Pryymak, electrische gitaar

Bernth Brodträger (*1991)
Waterworks

Joe Satriani (*1956)
Thunder high on the mountain

***

Utrechts Jeugdkoor o.l.v. Thea Bakker
Bas Verheijden, piano

Sergej Rachmaninov (1873 – 1943)  
Vocalise  op. 34/14

Harold Arlen (1905 – 1986)
Somewhere over the Rainbow

Eric Whitacre (*1970)
The seal lullaby

Stephen Hatfield (*1956)
Las Amarillas

***

Wendel de Bruijne, viool
Natasja Douma, piano

Robert Schumann (1810 – 1856)
Sonate voor viool en piano in a-mineur  op.105/1
I. Mit leidenschaftlichem Ausdruck

***

Wendel de Bruijne, viool
Timen de Bruijne, cello
Natasja Douma, Piano

Astor Piazzolla (1921 – 1992)
Oblivion

***

Kleinkoor Stichtse Vrije School o.l.v. Sven Boogert
Bas Verheijden, piano

Dan Forrest (*1978)
Vanitas Vanitatum (uit: Requiem for the living)

Gabriel Fauré (1845-1925)
Cantique de Jean Racine

***

Samenzang jeugdkoren en publiek o.l.v. Sven Boogert
Bas Verheijden, piano

Matthijs Overmars (*1962)
De passie van Zeist (Heylema)

biografie

Thea Bakker / koordirigent
Thea Bakker studeerde kerkmuziek, koordirectie en zang aan het Utrechts Conservatorium, met als bijvakken piano en orgel. Gedurende en na haar studie specialiseerde zij zich in kinderkoorzang, solozang en koordirectie tijdens masterclasses in binnen- en buitenland. Momenteel volgt zij lessen zang volgens de Lichtenberger® Methode, de opleiding Klankwerk en een cursus koorregie. Als dirigent en specialist in stemvorming is zij verbonden aan diverse koren. Daarnaast geeft zij les in haar eigen zangpraktijk en op de – door haar opgerichte – Zangschool Utrecht, waar zij kinderen de mogelijkheid biedt op hoog niveau te musiceren met hun stem.

 

Anita van Soest / regisseur
Anita van Soest is een klassiek geschoolde trompettist en heeft zich ontwikkeld tot een veelgevraagd solist en ensemblemusicus. Haar werkterrein is veelzijdig. Behalve dat zij vele genres beheerst – van klassiek tot pop – organiseert ze graag theatrale concerten met bevriende musici en kunstenaars.
Daarnaast is Van Soest als docent Theater en Trompet verbonden aan KunstenHuis Idea en het Houtens Muziek Collectief. Ze regisseerde verscheidene amateurvoorstellingen waarbij zij muziek en toneel combineert en richtte in Den Dolder Tamar Muziektheater op, waar ze op eigen wijze invulling geeft aan het verbinden van muziek en toneel in sprankelende voorstellingen.

 

Bas Verheijden / piano
Bas Verheijden heeft als concertpianist en kamermusicus een indrukwekkende staat van dienst. Hij won verscheidene prijzen en werd als eerste Nederlander ooit aangenomen aan de Accademia Pianistica incontri in Imola.
Verheijden is een eigenzinnig pianist die graag op zoek gaat naar vernieuwing en mogelijkheden voor variatie in zowel bekend als onbekend repertoire, zoals in zijn succesvolle kamermuziekserie MaestrosvanDichtbij waarin hij bijzondere combinaties maakt met onbekend, onterecht vergeten repertoire in samenwerking met jong talent en bekende musici. Daarnaast is hij pianist van het Atlantic Trio, waarmee hij een aantal cd’s opnam en werkt regelmatig samen met bariton Maarten Koningsberger en tenor Hans Pieter Herman.

locatie
Grote kerkzaal / Zusterplein 12 / 3703 CB Zeist

In liederen en koormuziek klinken prachtige en ontroerende verhalen. Verhalen die het verdienen verteld te worden, of gezongen natuurlijk. Dit muzikale verhaal wordt verteld aan de hand van liederen en instrumentale werken van onder meer Chopin, Rachmaninov, Fauré en Piazolla. Ze laten horen hoe verhalen over het leven, de dood, de liefde en de natuur tot de verbeelding spraken en blijven spreken.

U luistert naar jongeren die samen met professionele musici op het podium staan. Verhalen geef je immers door. Dus kom en hoor het Jeugdkoor van de Zangschool Utrecht o.l.v. Thea Bakker, het Kleinkoor van de bovenbouw van de Stichtse Vrije School – dat gecoacht wordt door zangdocent Annelies van Gerven – o.l.v. Sven Boogert en pianist Bas Verheijden, veelbelovende jonge musici van KunstenHuis Idea en de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Omdat verhalen van alle tijden en van iedereen zijn, zingen we ter afsluiting van dit bijzondere recital gezamenlijk De passie van Zeist! Het in opdracht van het festival gecomponeerde lied ter gelegenheid van The Passion 2024.

nl_NL