Samen onderweg

zondag 26 mei / 16.30 - 17.30 uur

Tibbe Alkemade, contratenor, Vitto van Leeuwen, piano, Fleur Overbeek, viool, Maartje van Assema, viool, Anna Várdy, altviool, Janko Wiebenga, cello, Studentenkoor Intonacatore o.l.v. Thea Bakker, Bas Verheijden, piano, Satu Hoogeveen, presentatie

© Mel Boas
© Mel Boas
© Mel Boas

Festival Passe-Partout

Bezoek het totale festival met maar liefst 40% korting!
€ 343,- i.p.v. € 571,-

Toegangskaart(en)

  • enkele kaart normaal € 15,-
  • enkele kaart < 30 jaar € 0,-
programma

Vitto van Leeuwen, piano
Fleur Overbeek, viool
Maartje van Assema, viool
Anna Várdy, altviool
Janko Wiebenga, cello 

Dmitri Sjostakovitsj (1906 – 1975)
Pianokwintet in g-mineur  op. 57
I. Prelude: Lento
II. Fugue: Adagio
III. Scherzo: Allegretto

*** 

Tibbe Alkemade, contratenor
Vitto van Leeuwen, piano

Claude Debussy (1862 – 1918)
Uit: Deux Romances
Les cloches (Bourget)

Roger Quilter (1877 – 1953)
Uit: Seven Elizabethan Songs  op. 12/1
Weep you no more (anoniem)

***

Studentenkoor Intonacatore o.l.v. Thea Bakker
Bas Verheijden, piano

Pärt Uusberg  (*1986)
Muusika (Liiv)

Sinéad O’Connor (1966 – 2023)
In this heart

Ives Graystone (*1948)
Name that tune

Arthur Sullivan (1842 – 1900)
The long day closes (Chorley)

biografie

Thea Bakker / koordirigent
Thea Bakker studeerde kerkmuziek, koordirectie en zang aan het Utrechts Conservatorium, met als bijvakken piano en orgel. Gedurende en na haar studie specialiseerde zij zich in kinderkoorzang, solozang en koordirectie tijdens masterclasses in binnen- en buitenland. Momenteel volgt zij lessen zang volgens de Lichtenberger® Methode, de opleiding Klankwerk en een cursus koorregie. Als dirigent en specialist in stemvorming is zij verbonden aan diverse koren. Daarnaast geeft zij les in haar eigen zangpraktijk en op de – door haar opgerichte – Zangschool Utrecht, waar zij kinderen de mogelijkheid biedt op hoog niveau te musiceren met hun stem.

 

Bas Verheijden / piano
Bas Verheijden heeft als concertpianist en kamermusicus een indrukwekkende staat van dienst. Hij won verscheidene prijzen en werd als eerste Nederlander ooit aangenomen aan de Accademia Pianistica incontri in Imola.
Verheijden is een eigenzinnig pianist die graag op zoek gaat naar vernieuwing en mogelijkheden voor variatie in zowel bekend als onbekend repertoire, zoals in zijn succesvolle kamermuziekserie MaestrosvanDichtbij waarin hij bijzondere combinaties maakt met onbekend, onterecht vergeten repertoire in samenwerking met jong talent en bekende musici. Daarnaast is hij pianist van het Atlantic Trio, waarmee hij een aantal cd’s opnam en werkt regelmatig samen met bariton Maarten Koningsberger en tenor Hans Pieter Herman.

locatie
Grote kerkzaal / Zusterplein 12 / 3703 CB Zeist

Wat is er nu leuker dan samen musiceren? Voor de jongeren die op zondagmiddag 26 mei op het festivalpodium staan is dat al lang geen vraag meer. Tijdens eerdere edities van het festival leerden ze elkaar kennen en er ontstonden hechte – en muzikale! – vriendschappen.

Contratenor Tibbe Alkemade en pianist Vitto van Leeuwen bijvoorbeeld vormen inmiddels een liedduo. Ze worden gecoacht door niemand minder dan Maarten Koningsberger. Speciaal voor dit recital werd ook een pianokwintet gevormd van vier getalenteerde jonge musici met Vitto. 

Vorig jaar gooide Studentenkoor Intonacatore van de Zangschool Utrecht hoge ogen met hun optreden. Gelukkig komen ze opnieuw naar Zeist.

Als deze jonge talenten staan te popelen om opnieuw voor u te kunnen optreden en via hun muziek verhalen tot leven te laten komen.

nl_NL