Une parole de tes lèvres

zondag 19 mei / 15.00 - 17.00 uur uur

Rosanne van Sandwijk, mezzosopraan
Robin Tritschler, tenor
Dana Zemtsov, altviool
Lestari Scholtes, piano

Rosanne van Sandwijk, mezzosopraan
Robin Tritschler, tenor
© Garreth Wong
Dana Zemtsov, altviool
Lestari Scholtes, piano

Festival Passe-Partout

Bezoek het totale festival met maar liefst 40% korting!
€ 343,- i.p.v. € 571,-

Dagkaart(en)

Dagkaart € 62,- ipv € 78,-.

  • middagrecital Une parole de tes lêvres
  • lezing Balladen
  • avondrecital Tales of the unexpected

Losse kaart(en)

  • enkele kaart normaal € 39,-
  • enkele kaart < 30 jaar € 10,- 

Rosanne van Sandwijk trok vanaf het begin je aandacht. Dit was liedkunst op haar allerbest.

Robin Tritschler is een geboren verteller die een grote diversiteit in mimiek combineert met het vermogen om een heel publiek in zijn vertrouwen te nemen.

Dana Zemtsov beschikt over een machtige toon en meeslepende vertelkracht.

Lestari Scholtes kan met recht een duizendpoot worden genoemd. Zo vult ze haar tijd niet slechts met het organiseren van festivals en series - ze is vooral ook een begenadigd concertpianist.

Bijbelse figuren en religieuze verhalen vormen al eeuwenlang een bron van inspiratie voor beeldend kunstenaars, schrijvers en dichters en componisten. Ze vormen daarom de spil van dit middagrecital. Rosanne van Sandwijk, Robin Tritschler, Dana Zemtsov en Lestari Scholtes laten u horen hoe componisten als Johannes Brahms, Samuel Barber, Benjamin Britten, Gabriel Fauré en Ralph Vaughan Williams zich lieten inspireren door personen uit de Bijbel, heiligen, hun gebeden en legenden waarin over hen verteld wordt.

programma

Johannes Brahms (1833 – 1897)
Zwei Gesänge  op. 91
1. Gestillte Sehnsucht (Rückert)
2. Geistliches Wiegenlied (Geibel)

Samuel Barber (1910 – 1981)
Hermit Songs
1. At St Patrick’s Purgatory (vert. Ó Faoláin)
2. Church Bell at Night (vert. Jones)
3. St Ita’s Vision (vert. Kallman)
4. The Heavenly Banquet (vert. Ó Faoláin)
5. The Crucifixion (vert. Jones)
6. Sea Snatch (vert. Jackson)
7. Promiscuity (vert. Jackson)
8. The Monk and his Cat (vert. Auden)
9. The Praises of God (vert. Auden)
10. The Desire for Hermitage (vert. Ó Faoláin)

Benjamin Britten (1913 – 1976)
Lachrymae

Pauze

Benjamin Britten (1913 – 1976)
I have sinned (Taylor)
Hymn to God the Father (Humfrey, arr. Britten; Donne)

Gabriel Fauré (1845 – 1924)
uit: Chanson d’Ève (Lerberghe)
1. Paradis
2. Prima verba
3. Eau vivante
4. Veilles-tu, ma senteur de soleil?
5. Dans un parfum de roses blanches
6. Crépuscule
7. O mort, poussière d’étoiles

Ralph Vaughan Williams (1872 – 1958)
Four Hymns
1. Lord! Come away! (Taylor)
2. Who is this faire one? (Watts)
3. Come Love come Lord (Crashaw)
4. Evening Hymn

biografie

Rosanne van Sandwijk / mezzosopraan
Rosanne van Sandwijk ronde haar studie cum laude af aan het Conservatorium van Rotterdam, waar zij les had van Roberta Alexander. Zij wordt gecoacht door onder anderen Anne Sofie von Otter en Margreet Honig. Van Sandwijk is laureaat van de Académie Européenne de Musique in Aix-en-Provence, waar zij meerdere liedrecitals gaf. Zij behaalde meerdere prijzen waaronder de oratoriumprijs tijdens het 48ste Internationaal Vocalisten Concours en de GrachtenfestivalPrijs.
Als operazanger en solist werkte zij samen met gerenommeerde musici en orkesten met repertoire dat reikt van barok tot minimal music. Verder was ze te horen in liedrecitals, waarbij ze optrad met onder andere Malcolm Martineau, Julius Drake en Kristian Bezuidenhout.

 

Robin Tritschler / tenor
Robin Tritschler studeerde aan de Royal Irish Academy of Music en de Royal Academy of Music in Londen. De lyrische tenor is geliefd bij zowel pers als publiek. Hij trad op met vooraanstaande orkesten als het Orchestre National de Lyon, het Orchestre de Radio France, het London Philharmonic Orchestra en het Bournemouth Symphony Orchestra.
Tritschler is bekend van zijn recitals in bijvoorbeeld Wigmore Hall en het Concertgebouw en operarollen bij onder meer de Welsh National Opera, La Monnaie in Brussel en het Royal Opera House. Met pianisten als Graham Johnson en Malcolm Martineau nam hij een aantal lovend ontvangen cd’s op.

 

Lestari Scholtes / piano
Lestari Scholtes studeerde bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam. Inmiddels heeft zij een bloeiende concertpraktijk en gaf concerten op alle continenten, als solist en met haar ensembles. Met pianist Gwylim Janssens vormt zij sinds 2003 het bijzonder succesvolle Pianoduo Scholtes & Janssens.
Daarnaast is Scholtes regelmatig jurylid bij (inter)nationale concoursen en geeft werelwijd masterclasses. Met Janssens is zij ook oprichter van de Pianoduo Festival Academy, waar zij jonge, talentvolle duo’s coachen. Zij is artistiek en zakelijk leider van de serie Vrienden van de Kamermuziek te Amsterdam, het Pianoduo Festival Amsterdam en het Kamermuziekfestival Schoorl. Sinds 2018 is zij ook programmeur bij het Grachtenfestival.

 

Dana Zemtsov / altviool
Dana Zemtsov werd geboren in een bijzonder muzikale familie die – afgezien van wat violisten, een componist en een zanger – uitsluitend altviolisten kent. Haar eerste muzieklessen kreeg zij dan ook van haar oma en ouders. Later studeerde ze bij altvioolvirtuoos Michael Kugel. Zemtsov won vele prijzen, waaronder de prestigieuze Kersjesprijs.
Inmiddels is zij een van de meest veelbelovende altviolisten van haar generatie, wier spel wordt geroemd om de klankrijkdom. Zemtsov treedt als solist en kamermusicus wereldwijd op in de grote concertzalen met gerenommeerde musici en orkesten en heeft vijf cd’s op haar naam staan.
Daarnaast geeft zij regelmatig les aan onder andere de Davidsbündler Muziekacademie in Den Haag en organiseert samen met familieleden jaarlijks de Zemtsov Altviool Masterclasses.

locatie
Grote kerkzaal / Zusterplein 12 / 3703 CB Zeist
nl_NL