Ik word Vriend (1 persoon)

Maria Warenberg, mezzosopraan
© Romy Treebusch
David Bollen, piano

Onze vroegste jeugd begint met verhalen, verteld of voorgelezen door ouders en grootouders op de rand van het bed, door juffen en meesters na de les, of door de oppas die in het Russisch liefkozend Njanjusjka wordt genoemd. Het zijn verhalen die ons geruststellen, onze fantasie prikkelen en ons helpen ons jonge brein te ontwikkelen. Samen met David Bollen vertelt Maria Warenberg tijdens het voorjaarsrecital een uiterst persoonlijk verhaal aan de hand van liederen van onder andere Gustav Mahler, Arnold Schönberg, Modest Moessorgski en Pjotr Iljitsj Tsjaikovski. Met haar joodse en Russische roots is Warenberg de vertolkster bij uitstek voor het overbrengen van hoe de Russische ziel lief een leed beleeft. Kom vertel nog eens!

NB dit recital kent geen pauze.

Maria Warenberg zong majestueus en met warmte

programma

Gustav Mahler (1860-1911)
Uit: Des Knaben Wunderhorn (anonieme volksliederen; samenstelling Arnim & Brentano)

 1. Rheinlegendchen
 2. Das Irdische Leben

 

Arnold Schönberg (1874 – 1951)
Uit: 4 Lieder  op. 2 (Dehmel)

 1. Erwartung
 2. Schenk mir deinen goldenen Kamm
 3. Erhebung

 

Clara Schumann (1819 – 1896)

Ich stand in dunkeln Träumen  op. 13/1 (Heine)

 

Robert Schumann (1810 – 1856)

Dein Angesicht  op. 127/2 (Heine)

 

Modest Moessorgski (1839 – 1881)
Uit: Detskaja (The nurseryMoussorgski)

 1. S njanej (Met de Kinderjuffrouw)
 2. V uglu (In de hoek)
 3. Žuk (De Kever)
 4. S kukloj (Met de pop)
 5. Na son grjaduŝij (Voor het slapengaan)
 6. Poehal na paločke (Rit op het stokpaardje)
 7. Kot Matros (Kater matroos)

 

Pjotr Iljitsj Tsjaikovski (1840 – 1893)

Njet tolka tot, kto znal  op. 6/6 (Nur wer die Sehnsucht kennt; Mey)

Sredj sjoemnovo bala  op. 38/3 (At the ball uit: 6 Romances  op. 38; Tolstoi)

Moj genij, moj angel, moj drug (My Genius, My angel, My friend;(Fet)

Den’ li tsarit (Can it be day; Apukhtin)

biografie

Maria Warenberg / mezzosopraan

Maria Warenberg studeerde cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam bij Sasja Hunnego. Vorig jaar scoorde zij hoge ogen bij het Koningin Elisabeth Concours waar zij in de finale stond. Een bijzondere prestatie aangezien het 24 jaar geleden is dat een Nederlandse zangeres daarin slaagde. Verder is zij meervoudig prijswinnaar van de Classic Young Masters competitie en ontving zij de Miluska Duffková Scholarship voor jonge, veelbelovende zangeressen.

Warenberg vertolkte verscheidene operarollen bij de Dutch National Opera Academy, Opera Zuid en bij Opera Ballet Vlaanderen. Later dit jaar zal zij onder andere te horen zijn tijdens de Wiener Festwochen en met Berlioz in samenwerking met de Nordwestdeutsche Philharmonie tijdens het Voices Festival. Met het Radio Filharmonisch Orkest, waar zij eerder al mee samenwerkte, brengt ze werk van Janáček.

 

David Bollen / piano

David Bollen studeerde aanvankelijk viool om pas later naar Salzburg te verhuizen waar hij piano studeerde aan het Mozarteum. Aan datzelfde instituut gaf hij ook masterclasses tijdens de internationale Sommerakademie. In Nederland was hij werkzaam voor onder andere De Nederlandse Opera, Opera Zuid, Opera Trionfo en voor de International Vocal Competition ‘s-Hertogenbosch en het Cristina Deutekomconcours in Enschede. Hij begeleidde masterclasses van gerenommeerde zangers en zangpedagogen als Margreet Honig, Ira Siff en Elly Ameling.

Bollen treedt op in binnen- en buitenland als liedpianist en kamermusicus. Hij werkte daarbij samen met onder meer Marcel Reijans, Mattijs van de Woerd, Jan Willem Baljet, Udo Reinemann en Janine Jansen. Daarnaast was hij vanaf de oprichting in 2005 tot vorig jaar lid van ensemble Frommerman en is hij docent aan het conservatorium van Amsterdam.

locatie

Slot Zeist / Zinzendorflaan 1, 3703 CE Zeist


kaartverkoop

Festival Passe-Partout

Bezoek het totale festival met maar liefst 40% korting!

Losse toegangskaart

normaal tarief € 25.-
jongeren tarief € 0,-

Wellicht ook interessant voor u:

Deel met anderen:

nl_NL