international masterclass voor liedduo’s 

Al sinds het eerste festival worden jaarlijks zes liedduo’s na een selectieperiode toegelaten tot onze intensieve, zevendaagse masterclass. De visie van bas-bariton Robert Holl op het ontwikkelen van artistieke zeggingskracht staat centraal. Dat houdt in: met doorleefde kennis van de muziek, maar ook van poëzie, literatuur en cultuurgeschiedenis de muzikaliteit van de jonge artiesten verdiepen en versterken; een kunstzinnige vriendschap opbouwen zoals die door Schubert en zijn vrienden werd geleefd en gevierd.

Het publiek heeft in deze week dan ook  een belangrijke rol: tijdens de openbare masterclass dragen zij door hun belangstelling en aandacht bij aan de ontwikkeling van de studenten.

In de besloten sessies kunnen de studenten werken aan hun performance en het verdiepen van hun begrip van taal, poëzie en cultuurgeschiedenis. Het logeren bij gastgezinnen, het samen optrekken, de informele ambiance, de groene omgeving van Zeist én het Presentatierecital op de tweede zaterdag van het festival dragen allemaal bij aan het resultaat dat de deelnemers hun leven lang bijblijft.

Some Thoughts on the Heart of Art Song

Bekijk de online masterclass Some Thoughts on the Heart of Art Song, door Elly Ameling.

nl_NL