vrijdag

20 mei

17.00 - 18.00

Open Podium

Annelies van Gerven, zangpedagoog
Bas Verheijden, piano

Toegang gratis na reserveren. Reserveren doet u door een gratis toegangskaart aan te schaffen.

Het Internationaal Lied Festival Zeist is er voor iedereen. Van geoefend amateur tot beginner en van jong tot oud, voor elk is er wat wils. Deelnemers aan het Open Podium werkten tijdens de oefenworkshop die voorafgaat aan deze presentatie aan alle facetten van het lied: van techniek en interpretatie tot podiumpresentatie. Vanmiddag schitteren zij op het podium met liederen passend bij het festivalthema: Auf Flügeln des Gesanges, over het dromen van verre oorden – de Oriënt! – het zoeken van verbinding met de ander, het slechten van grenzen, de kracht van de natuur en de spanning tussen droom en werkelijkheid.

Annelies van Gerven / zangdocent
Annelies van Gerven studeerde zang aan het Conservatorium van Utrecht. Tijdens het tweede Internationaal Concours voor Liedbegeleiders in 1988 behaalde zij samen met pianiste Lidwien Boumans de prijs voor het beste Nederlandse duo. Voor Annelies van Gerven is lesgeven een grotere passie dan zelf op het podium te staan. Zij geeft les aan jong en oud in zowel klassiek- als musicalrepertoire. Bij het KunstenHuis Idea afdeling muziek in Zeist, leidt ze een theaterkoor: Het Zangtheater. Voor haar geldt dat er niets leukers is, dan van je hobby je vak maken.

Bas Verheijden / piano
Bas Verheijden studeerde aan het conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn en behaalde zijn master met onderscheiding. Aansluitend werd hij als eerste Nederlander ooit aangenomen bij de befaamde Accademia Pianistica in Italië. Van de masterclass die hij volgde bij Maria João Pires maakte de AVRO een documentaire.
Bas Verheijden is een eigenzinnig pianist die graag op zoek gaat naar vernieuwing en mogelijkheden voor variatie in zowel bekend als onbekend repertoire. Als concertpianist en kamermusicus heeft hij een indrukwekkende staat van dienst. Hij is tevens pianist van het Atlantic Trio, waarmee een aantal cd’s opnam en werkt regelmatig samen met Maarten Koningsberger en Hans Pieter Herman.

Open Podium (presentatie / nazit)
Vrijdag 20 mei / 17.00 – 18.00 uur
Vrijdag 20 mei / 18.00 – 18.30 uur

Locatie
Torenlaan Theater / Torenlaan 38 / 3701 VK Zeist

Delen met anderen