Heb je altijd al twee van je favoriete liederen op het festivalpodium ten gehore willen brengen? Ken je liederen waarin het thema Wanderlust terugkomt die je na aan het hart liggen? Dan is dit je kans! Tijdens deze masterclass voor gevorderde amateurzangers kun je de pareltjes die jij tijdens je reis door de wereld van het lied ontdekte polijsten.
Van het lied houden betekent op ontdekkingsreis gaan door bekend en onbekend repertoire, want er is zoveel moois om uit te putten. Ook de hoofdpersonen uit veel liederen trekken er vaak op uit om hun geluk te bezingen of elders te beproeven. Tijdens deze masterclass voor gevorderde amateurzangers kun je de pareltjes die jij tijdens je tocht hebt ontdekt polijsten. Je kiest twee liederen waarin het festivalthema Wanderlust – het verlangen om te reizen en begaande wegen of nieuwe paden te bewandelen – terugkomt.
Â
Er is plaats voor zes zangers die in drie besloten en een openbare masterclass werken aan twee liederen van componisten naar keuze. Pianist Gilbert den Broeder begeleidt je op de piano. De masterclass sluit af met een presentatierecital in de kleine kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente Zeist. In een afwisselend programma laten jij en je medecursisten horen waar je tijdens de masterclasses aan werkte. Heb je dus altijd al twee van je favorieten op het festivalpodium ten gehore willen brengen? Dan is dit je kans!
Â
Tijdens het presentatierecital op 21 mei laten ook de deelnemers aan de masterclass Drang in die Ferne horen waar ze aan hebben gewerkt.
Hetty Gehring / zangdocent
Na haar studie Nederlands studeerde Hetty Gehring in eerste instantie zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag om later af te studeren bij Margreet Honig aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Daarnaast had zij les van onder andere Mira Zakai en Maarten Koningsberger.
In 2003 richtte Gehring Het Zangatelier in Utrecht op en verdiepte zij zich steeds meer in ademproblemen bij het zingen. Wat zij zelf leerde van Margreet Honig, door wie zij nog altijd gecoacht wordt, en van de adem- en houdingstherapeute Regine Herbig, wees haar daarbij de weg. Op basis van haar ervaring en kennis schreef zij het boek Zing zoals je lacht, dat in 2016 verscheen.
Â
Gilbert den Broeder / piano
Gilbert den Broeder specialiseerde zich in het begeleiden en coachen van zangers. Hij werkte samen met onder andere het Koninklijk Concertgebouworkest en is actief bij De Nationale Opera en Ballet, De Nederlandse Reisopera, The Dutch National Opera Studio en het Opera Forward Festival. Voor het Internationaal Theater Amsterdam coachte hij de acteurs Ramsey Nasr en Gijs Scholten van Aschat. Daarnaast is hij pianist voor diverse concoursen als de International Vocal Competition ’s-Hertogenbosch. Verder werkt hij als pianist mee aan verschillende radio- en televisieprogramma’s en begeleidde hij de masterclassweek van Thomas Quasthoff voor jonge, talentvolle zangers voor de serie Grote Zangers.
Besloten masterclasses
zaterdag 22 april / 10.00 – 15.00 uur (locatie A)
vrijdag 12 mei / 10.00 – 15.00 uur / inclusief lunch (locatie B)
vrijdag 19 mei / 14.00 – 17.00 uur (locatie C)
Openbare Masterclass
donderdag 18 mei / locatie B
10.00 – 15.00 uur – masterclass / inclusief lunch
15.00 – 15.30 uur – plenair napraten aan de hand van vragen uit het publiek
Â
Presentatierecital
zondag 21 mei / locatie D
14.15 -14.45 uur podiumrepetitie
15.30 – 17.30 uur presentatierecital
17.30 – 18.00 uur nazit
locatie A / besloten masterclasses
KunstenHuis Idea Muziekschool / Markt 3 / 3701 JZ Zeist
Â
locatie B / besloten en openbare masterclasses
Koetshuys / Zusterplein / 3703 CB Zeist
Â
locatie C / besloten en openbare masterclasses
Torenlaan Theater /Â Torenlaan 38 / 3701 VK Zeist
Â
Locatie D / presentatierecital
Kleine kerkzaal / Zusterplein / 3703 CB Zeist
deelname: € 260,- per persoon
maximaal 6 deelnemers
De aanmelding voor deze masterclass is gesloten.
Bij je inschrijving ontvang je één vrijkaart voor een recital naar keuze en een passe-partout voor de openbare masterclasses voor professionals.
Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief. Dan houden wij u op de hoogte en mist u niets!
Truus en Gerrit van Riemsdijk Stiftung