draag bij aan de top van morgen: word Mecenas!

Talentontwikkeling is een belangrijke pijler onder het Internationaal Lied Festival Zeist.

Voor de carrières van jonge zangers en pianisten is het van doorslaggevend belang om na hun studie in ontwikkeling te blijven. De masterclass voorziet in die mogelijkheid. Jonge, (pre)professionele liedduo’s krijgen tijdens de masterclass de kans om te leren van de groten in het vak. De afgelopen jaren waren dat onder meer Robert Holl, Elly Ameling, Ann Murray, Graham Johnson, Malcolm Martineau en Julius Drake. Om de masterclass betaalbaar te houden voor jonge professionals en de kwaliteit ervan te borgen zijn extra middelen nodig. Daarvoor is het Next Generation opgericht.

masterclass

De masterclass is een wezenlijk onderdeel van het festival, die tot doel heeft jonge, veelbelovende musici te steunen in de ontwikkeling van hun uitvoeringspraktijk. Tijdens deze intensieve, meerdaagse interpretatiecursus worden liedduo’s als onlosmakelijke eenheid benaderd. Er is aandacht voor techniek, tekstinterpretatie, de waarde die de muziek toevoegt aan de tekst en podiumpresentatie. Daarmee biedt het Internationaal Lied Festival Zeist een unieke werkwijze en invalshoek. Deelnemers moeten al een hoog niveau hebben voordat zij, na een zorgvuldige selectieprocedure, worden toegelaten.

Het Young Artist Platform is de volgende stap in het ondersteunen van de loopbaan van jonge zangers en pianisten die zich willen toeleggen op de vertolking van het lied. Duo’s die het in zich hebben om door te stoten naar de top krijgen de kans om zich aan een vakjury en het publiek te presenteren en dingen mee naar twee engagementsprijzen.

fonds Next Generation

Het Fonds Next Generation is opgericht om de hoge kwaliteit van de masterclass voor de toekomst te kunnen waarborgen, het Young Artist Platform mogelijk te maken en andere aan talentontwikkeling gerelateerde activiteiten financieel te ondersteunen. Daarnaast biedt het fonds waar nodig jonge professionals, die nog aan het begin van hun carrière staan, financiële ondersteuning zodat de masterclass voor hen betaalbaar is.

word mecenas

Als mecenas gaat u voor een aaneengesloten periode van vijf jaar de verplichting aan jaarlijks een schenking te doen van minimaal € 500,-. Zowel particulieren als bedrijven kunnen mecenas worden. Periodieke giften zijn fiscaal aantrekkelijk, omdat ze onbeperkt in mindering kunnen worden gebracht op de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Uw schenking wordt vastgelegd in een Overeenkomst Gift in Geld.

geven is ook ontvangen

Met uw donatie aan het Fonds Next Generation steunt u talentvolle, jonge musici bij het verwezenlijken van hun dromen. Als dank voor uw mecenaat en uw binding met het festival nodigen wij u en uw partner uit het Young Artist Platform, het openingsrecital, alle openbare sessies van de masterclass en het presentatierecital van de deelnemers bij te wonen.

Daarnaast krijgt u als vriend of mecenas 10% korting op de toegangsprijs van alle recitals, dagkaarten of een passe-partout voor het hele festival.

culturele ANBI

De stichting Internationaal Lied Festival Zeist is een culturele ANBI. Dat betekent dat de Geefwet van toepassing is en zowel particulieren als bedrijven ruimere fiscale mogelijkheden hebben om giften af te trekken.

Een voorbeeld

Bij een donatie aan een culturele ANBI van € 1000,- mag u in de aangifte inkomstenbelasting aangeven dat u € 1.250,- gedoneerd heeft. Over deze € 1.250,- ontvangt u dan – afhankelijk van uw inkomen – belasting terug. Over de schenking van € 1.000,- kunt u dus tot € 462,50 terugkrijgen van de fiscus, netto betaalt u daardoor slechts € 537,50.

wordt u mecenas?

Wilt u meer informatie ontvangen over een periodieke gift of mecenas worden? Download hier de folder over het Fonds Next Generation of stuur ons een mail en wij nemen dan contact met u op voor een persoonlijk gesprek. U kunt ook telefonisch contact opnemen met Ton Tekstra op 06 305 47 840.

nl_NL