16 mei: De Blijveling

© Mel Boas

Wanneer je op weg gaat ben je een reiziger. Wat ben je wanneer je moet vluchten en ver van huis een nieuw thuis wil vinden? Shermin Amiri vluchtte in 2011 vanuit zijn geboorteland Iran naar Nederland en hoorde een van zijn lotgenoten het woord ‘blijveling’ gebruiken. Dat was hoe hij zichzelf zag: als iemand die niet langer hoeft te vluchten. Maar wat het betekent het om een blijveling te worden. Wanneer tel je mee en wat heb je nodig om mee te kunnen doen? Hoe beweeg je je in een vrij land als je weinig anders hebt gekend dan onderdrukking en geweld?

Tijdens het recital De Blijveling vertelt hij zijn persoonlijke verhaal, waarbij we onherroepelijk weer terugkomen in Nederland. Met liederen van onder meer Schubert, Debussy en Weill, en de Iraanse componist Reza Vali, verbinden sopraan Lilian Farahani en pianist Maurice Lammerts van Bueren alle aspecten van deze boeiende reis.

Mis het niet en bestel vandaag nog kaarten, want de mooiste liederen hoort u bij het Internationaal Lied Festival Zeist!

meer nieuws

Deel met anderen:

nl_NL